експорт > пазари


Стоян Стоянов: Нов свят днес е мода, утре не. Трябва да излезем на външните пазари с качествени вина

Стоян Стоянов, собственик на Шато Коларово пред exporter.bg, за стремежа на избата да се откроява със собствен стил на правене на вина

 

“Интересът към българското вино в чужбина ще се възроди благодарение на колеги като мен, които се стремят да правят качествено вино и не злепоставят държавата ни на външния пазар”, казва виненият предприемач.

>>>
 

експорт > пазари


Българското вино няма подкрепа навън

Евгени Тренчев, собственик на Винарска изба Домейн Мараш, пред exporter.bg за липсата на реклама на българското вино в чужбина

“Има средства по линия на малките и средните предприятия за участия в изложения и конкурси, но това не е маркетинга, за който говорим. Това не са огромните средства, които другите държави инвестират в налагането на техните продукти в чужбина”, казва Евгени Тренчев.

>>>
 

експорт > пазари


Любимата бира на германците и един от символите на футболния отбор Шалке 04 вече е в България

Ексклузивен представител на прочутата бира Фелтинс за България е Юротим ООД

 

Освен в Германия, бира Фелтинс се пие още в над тридесет страни по света. Износът й е с трайна тенденция към увеличение, като през 2012 г. е отчетен растеж от 8,5 %.

>>>
 

бизнес > моят бизнес


Брунело Кучинели: Компаниите, които мислят международно, могат да изживеят "Ренесанс"

Кучинели продава пуловери за по 1280 долара бройката, 3/4 от изделията на компанията са за чужбина

"Моделът на успеха е произвеждаш качествени стоки и да ги продаваш навсякъде, особено извън пределите на Италия", казва модният предприемач.

>>>
 

експорт > пазари


България е най-големият износител на билки в Европа

Приходите от експорт на лечебните растения възлиза на 30 млн. евро годишно

През 2013 г. билкарите очакват още по големи печалби. Билковият бизнес у нас се развива доста бурно, защото българският климат и географска ширина са благоприятни за лековитите растения.

>>>
 

експорт > пазари


Европейски шамар за биогоривата в транспорта

Европейският съюз залага на усилията за развитието на транспортните средства, задвижвани с електрически двигатели

Ограничението за употребата на биогориво в транспорта е предизвикано от притесненията на ЕС във връзка с бързото повишаване на световните цени на зърнените култури и главно на царевицата, която служи като суровина за получаване на биогориво.

>>>
 

експорт > пазари


Несигурността в Европейския съюз може да повиши премийните нива по застраховките

„Въпреки повишения риск в Гърция, продължаваме да предоставяме покритие», коментират от Българска Агенция за Експортно Застраховане

Условията по застрахователните полици не са достигнали до сериозно влошаване, защото конкуренцията сред застрахователите на експортни кредити е доста жестока и това е причината техните клиенти все още да се радват на щедри и преференциални оферти.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”

Иво Върбанов пред exporter.bg за това, че е и ще си остане музикант, който прави професионални вина с персонален подход

 

„Трябва време за да се спечели доверието на външните пазари“, казва Иво Върбанов, световноизвестен пианист, винар и създател на Българска асоциация на независимите лозаро-винари

>>>
 

компании > класации


И в Лондон, и в София пиха вина на Гулбанис Вайн

Двойна премиера за Ryahovets Fortress Cabernet Franc 2011, което спечели сребърен медал в най-авторитетната световна винена класация – тази на английското списание Decanter

 

Призьорите от Гулбанис Вайн бяха представени от Decanter пред познавачи на вечеря в Лондон. По същото време в България вината отличници бяха презентирани от сомелиера Михаил Марковски пред отбрана публика в ресторант Mediterraneo.

>>>
 

експорт > пазари


Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен

Цветелина Николова, изпълнителен директор на Катаржина Естейт, пред exporter.bg за експортните успехи на избата и за хита на българския пазар водка Extra Zytnia


“Целта е да продаваме високия клас брандове на Катаржина. Това не е само наша цел, а и  желание на фирмите и хората, които станаха наши дистрибутори на външните пазари. Те предлагат на своите клиенти само висок клас вина”, казва Цветелина Николова.

>>>
 

експорт > пазари


Китай ще купува все повече агростоки от цял свят

Ръстът на вноса на храни в Китай ще доведе до по-високи цени, особено на месото, рибата и биогоривата


До 2022 г. Китай ще закупи два пъти повече чуждо фуражно зърно, отколкото в момента. Освен това Пекин ще удвои вноса на говеждо месо, прогнозират от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

>>>
 

експорт > пазари


Българските вина и храни трябва да станат разпознаваеми в Швейцария

Асоциацията на швейцарските винопроизводители иска ограничаване на вноса на евтини вина, което усложнява задачата на българските изби

В страната на банките, часовниците и шоколада има само един вносител на български вина – Петър Рам, който също е винопроизводител.

>>>
 

експорт > пазари


Износът като барон Мюнхаузен за Европа

Без повишаващия се износ през последните години икономическото представяне на Европа щеше да е чувствително по-слабо

През 2012 г. в Испания експортът достигна рекордните 222,6 млрд. евро. През четвъртото тримесечие на 2012 г. Гърция успя да увеличи износа си извън Европейския съюз с около 30% на годишна база. За същия период Италия може да се похвали с ръст от 13%.

>>>
 
<< Начало < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Последна >>

Страница 41 от 50
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер