експорт > пазари


За първи път от България стартира интермодален влак

С него оперира Гопет Транс ЕООД - компанията носител на Голямата награда на exporter.bg “Експортьор на годината”

Блок - влакът се движи ежеседмично, като използва терминалите на Източно пристанище Русе в България и Rail Port Arad в Румъния.

>>>
 

експорт > пазари


80-те компании от Бернския съюз застраховат експортни и инвестиционни сделки за 2 трлн. USD

Общата сума на щетите, изплатени от членовете на Бернския съюз през 2013 г., възлиза на 4.5 млрд. долара

От началото на глобалната финансова криза през 2008 г. изплатените щети към износители и инвеститори надхвърлят 24 млрд. долара. Тези пари са компенсации за загуби, понесени от неплащане от страна на купувачи или други видове длъжници.

>>>
 

експорт > пазари


Чисто сортовите, добре направени вина от уникални български сортове, отварят врата на външните пазари

Известният български дегустатор Димитър Николов, журирал на Decanter World Wine Awards и MUNDUS Vini, пред exporter.bg за това, кое продава едно вино в България и по света

“Нашето бъдеще е да продаваме на достойна цена, не говоря на висока, български вина от български сортове”, казва Димитър Николов.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Вино и хляб във “Вила Юстина”

Над 30 гости от страната и от Турция участваха в една изключително оригинална и нетрадиционна дегустация, организирана от Винарска изба “Вила Юстина”

Ценителите и любителите на виното дегустираха 5 вина на “Вила Юстина” със 7 вида нетрадиционен ръчно направен хляб, омесен от Майстор Лефтеров в пекарната на „Майстор Пекар”.

>>>
 

експорт > клуб на експортьора


Exporter.bg учреди Клуб на експортьора

Това е клуб на съмишленици, в който влизат експортно ориентирани компании от малкия и средния бизнес

Клубът на експортьора към сайт exporter.bg ще защитава интересите на компаниите, които му се доверяват, като им осигурява информационна подкрепа и трибуна на техните проблеми.

>>>
 

експорт > клуб на експортьора


Отборът, който създава решения от неръждаема стомана

Инж. Милко Цветков, собственик на “ТМ ИНОКС” пред exporter.bg:  Трите основни компонента на успешния износ са - цена, срок и качество

 

Компанията е специализирана в производството на неръждаеми съоръжения в хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната промишленост.

>>>
 

експорт > пазари


Капитан Димитър Демиров: Трайдънт Фрейт ООД винаги е била експортно ориентирана компания

Управителят на Трайдънт Фрейт ООД пред exporter.bg за това, че Китай е основното направление на техния износ

“Не отказваме услуги за локални операции на български клиенти, но приоритетни са външни клиенти по внос, износ, транзит и обработка на товари под сложни митнически режими”, казва капитан Демиров.

>>>
 

експорт > международни изложения


През лятото започват разговори за създаването на Балканска винена камара

Константинос Лазаракис: Световните винени експерти, които са поканени тази година на BIWC, ще станат посланици на балканските вина

Галина Нифору: Напълно възможно е Четвъртият Balkan International Wine Competition and Festival догодина да се проведе не в София, а в друга балканска столица.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Magnifique Chardonnay, 2012 на Катаржина Естейт - гвоздеят на летния сезон по морето

В ресторант Глория Мар на Марина Диневи имаше хит парад на белите вина от новата реколта на култовата изба

Цветелина Николова, изпълнителен директор на Катаржина Естейт пред exporter.bg: С Magnifique Chardonnay, 2012 искаме да покажем на нашите клиенти и почитатели, че в България може да бъде произведено и бяло вино с изключително качество.

>>>
 

експорт > международни изложения


Галина Нифору: Вече трета година брандираме Балканския регион

Директорът на Balkan International Wine Competition and Festival пред exporter.bg за това, че днес на съвременния винен пазар не е достатъчно само да произвеждаш добро вино

Тазгодишното издание на Балканския Винен Конкурс и Фестивал ще се обедини под надслов „ Местните сортове – съкровищата на Балканите”.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Инж. Милко Цветков, собственик на Вила Юстина, ще изгради етнографско селище до избата

Представители на международни и български туроператори бяха очаровани от първото парк-лозе у нас и от възможностите за винен туризъм в Родопската яка

Инж. Милко Цветков пред exporter.bg: “В този етнографски комплекс ще има голям амфитеатър с открита сцена, която ще се ползва за фестивали на народни танци и песни, както и за други концертни изяви. Това ще бъде един селски театър на открито”.

>>>
 

за ценители > lifestyle


Вино за смет във Вила Юстина

По ефектен и нестандартен начин винарите от Вила Юстина подкрепиха събитието “Да изчистим България за един ден”

“Миналата година 15 души почиствахме пътя към парка – лозе, сега почти нямаше боклук и работа даже и за един човек”, казва с гордост инж. Милко Цветков, собственик на една от най-класните изби в България.

>>>
 

експорт > пазари


Петър Петров: В световен план транспортният бизнес е във възход

Консултантът по мениджмънт на Гопет Транс пред exporter.bg за голямата цел - да станат значима европейска компания в сферата на транспортните и логистичните решения


„От миналата година, макар и "с малко и полека" експортът от България нараства и тази тенденция е устойчива. Започва да се чувства и стабилизиране на вносните потоци, което пък от своя страна индикира, че и потреблението се вдига постепенно“, казва Петър Петров.

>>>
 
<< Начало < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Страница 51 от 64
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер