финанси > банки


СИБАНК отчита ръст на кредитите за малки и средни предприятия

Все по-голям брой инвестиционни проекти се кредитират в областта на здравеопазването и машиностроенето. През 2015 г. надделява търсенето на оборотното финансиране пред инвестиционното.

През 2016 г. от банката очакват увеличаване на финансирането на инвестиционни проекти, предвид стартиращите нови мерки по различните Европейски програми, които целят да подпомогнат клиентите, както при модернизация на производството, така и при навлизането на нови пазари.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Милица Зикатанова: Мелнишкият регион изживява ренесанс в лозарството и винарството

Милица Зикатанова, мениджър "Маркетинг и продажби" във Винарска изба Вила Мелник, пред exporter.bg за картата с винени маршрути в Мелнишки регион

„Преимуществото на Мелнишкия регион е, че цените в туристическия сектор – хотели, ресторанти, спа, екскурзии - все още са в пъти по-ниски от тези в Гърция“, казва Милица Зикатанова.

>>>
 

експорт > пазари


Известен моден предприемач създаде стопанство, в което отглежда билки

Васил Райчев пред exporter.bg за това какво преживява градският човек, когато отиде на село и започне, освен с другия си бизнес, да се занимава и със земеделие

“Предприемачът трябва да открива нови територии”, казва човекът, който бе сред пионерите в търговията с маркови дрехи в България след 10-ти ноември 1989 г.

>>>
 

експорт > пазари


Български производители експортират билки за 35 млн. евро на година

Българската коприва, липа, маточина и глог се купуват не само в Европа, но и в Южна Америка и Африка

Най-голямо количество от нашите билки се продава в Германия, Франция и Испания, сочат данните на Асоциацията на билкарите и гъбарите в България.


>>>
 

експорт > пазари


Българските фирми изнасят за все по-далечни и екзотични пазари

Анна Кършовска, директор на Дирекция "Застраховане и презастраховане и бизнес развитие" в БАЕЗ пред exporter.bg за по-голямата географска диверсификация на износа

Традиционно големи партньори като застрахован обем на доставки остават Румъния, Гърция, Сърбия, Македония и Турция, отбелязва Анна Кършовска.

>>>
 

експорт > пазари


42 % от експорта през 2014 г. е осъществен от малкия и средния бизнес

Любен Петров, заместник-министър на икономиката: Когато бизнесът отчита добри резултати, това е най-обективната оценка за работата на екипа на Министерство на икономиката към стабилизиране на бизнес-климата и ускоряване темповете на икономически растеж.

За трета поредна година партньор на „Експортьор на годината 2014“ бе Министерството на икономиката. Генерален спонсор на награждаването на най-добрите износители бе СИБАНК.

>>>
 

компании > класации


"Тирбул" ЕАД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2014 г.

“Експортьор на годината” за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2014 г. стана „Булгарплюм“ АД, а приза за  Завоюване на нови пазари отиде при „АПС Трейдинг“ ООД. Първият носител на наградата за Устойчивост на развитие е „Рожее Ванден Берхе БГ“ ЕАД.

Патрон на събитието за трета поредна година бе Министерството на икономиката. Генерален спонсор на връчването на наградите „Експортьор на годината 2014“ бе СИБАНК.


>>>
 

компании > класации


Номинирани за наградите “Експортьор на годината” за 2014 г.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи днес за  трета поредна година наградите “Експортьор на годината”

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт. Патрон на събитието за трета поредна година е Министерството на икономиката. Генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината 2014“ е СИБАНК.

>>>
 

компании > класации


За трета поредна година връчваме наградите “Експортьор на годината”

Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени

Патрон на събитието за трета поредна година е Министерството на икономиката. Генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината 2014“ е СИБАНК.


>>>
 

експорт > пазари


Божидар Петков: България е трета в Европа по износ на малини

Председателят на Сдружение „Българска асоциация на малинопроизводителите“ и управител на Балкан Био Фрукт ООД пред exporter.bg за българския експорт на малини

„Надяваме се на изложението „Храни и напитки от слънчева България“  да намерим нови клиенти и да разширим нашия износ за Румъния“, казва Дияна Шекерова,  търговски мениджър на Балкан Био Фрукт ООД.

>>>
 

експорт > пазари


Бронислав Денев: На румънския пазар има много ниши за българските стоки

Ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси към посолството ни в Румъния пред exporter.bg за това, че интересът към българските храни и вина в северната ни съседка непрекъснато расте

Зам.-министър Даниела Везиева, която откри в Букурещ изложението „Храни и напитки от слънчева България“: 1,1 млрд. евро е износът на фирмите от хранителната ни промишленост.

>>>
 

компании > класации


Конкурсът „Златната изба“ популяризира модерните изби на България

Красивият плакет „Златна изба", който победителити Катаржина Естейт и Вила Юстина добавиха към портфолиото си от награди, е дело на известния ни художник Онник Каранфилян.

Гласували за наградата чрез платформата в Интернет, определени с жребий, присъстваха на виненото парти. Лидия Станева спечели голямата награда от томболата - уикенд за двама в македонската изба Стоби.

>>>
 

изби > класации


Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г.

Ценните призове на сайта exporter.bg бяха връчени от Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката

Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласоовете на читателите на exporter.bg.

>>>
 
<< Начало < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Страница 53 от 72
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер