експорт > пазари


Добър сигнал за икономиката на еврозоната

Тя  набира инерция, тъй като следен отблизо показател за икономическата активност във валутния съюз е достигнал почти четиригодишен максимум през март

Според проучването на компанията за финансова информация Маркит, Германия, най-голямата икономика в еврозоната, се представя изключително силно, а Франция се подобрява.

>>>
 

експорт > пазари


Бизнес преференции за европейски фирми във Филипините

Икономическият растеж в страната през 2014 г. е 7%. България е на 16 място сред държавите, членове на ЕС по обем на търговия във Филипините със стокообмен от 72 млн. евро.

Цветан Симеонов, председател на БТПП: Има потенциал за разразстване на партньорството, както под формата на търговия, така и чрез създаване на смесени фирми, изнасяне на производства, възлагане на дейности на поддоставчици.

>>>
 

бизнес > бизнес и здраве


Международната здравна застраховка, която ви пази в България и в чужбина

Тя е на водещия английски застраховател ALC, с базово покритие у нас и по света от 1.5 млн. EUR за болнично и 12 000 EUR за извънболнично лечение

В България тази застраховка се предлага единствено от „ЗБК Балкан“.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


За първи път на едно място се събраха най-известните сомелиери и шеф готвачи на България

Георги Николов от Благоевград спечели финала и стана “Сомелиер на годината” 2015

18 млади и амбицирани сомелиери превърнаха нощта, в която бе определен победителят, в истински бал, а винените дефилета, изпълнени от тях, приличаха на танц, с който бяха представени девет вина на известни български изби.

>>>
 

експорт > пазари


Обнадеждаващ старт на износа през 2015 г.

През януари общият износ расте с 8,9% на годишна база до 3,37 млрд. лв.

Търговията с основния ни търговски партньор – страните от ЕС, допринася за силния ръст на износа през януари от 15,3% на годишна база до 2,27 млрд. лв.

>>>
 

експорт > пазари


БАЕЗ с нови застрахователни продукти в подкрепа на българските износители

С тях Българска агенция за експортно застраховане ЕАД ще подкрепи родните износители на международните пазари, като ги предпази от рисковете, които ги съпътстват там


Единият от продуктите цели да стимулира малките фирми-износители, а другият е насочен към по-големите компании.

>>>
 

експорт > международни изложения


Забележителен успех завоюва Катаржина Естейт на China Wine & Spirits Awards 2015

Отличия получиха всички вина, участвали в престижния винен конкурс

Katarzyna Rezerve 2011 е носител на двоен златен медал (единодушно избрано вино от 100 членното жури) и обявено за българско вино на годината.

>>>
 

експорт > пазари


Гръцка фирма продава 90 % от врачанския камък, който добива у нас, в Китай

Йоргос Диамантопулос, управляващ директор на Дионисомарбле България ООД, пред exporter.bg за това, че в момента е сравнително по-добре да правиш бизнес в България, отколкото в Гърция

Вече 15 години в България, компанията, спечелила наградата “Експортьор на годината” за 2013 г. на exporter.bg в сектор “Минна и добивна индустрия”, реинвестира печалбата си тук.

>>>
 

експорт > пазари


Георги Минчев: Транспортните фирми ще оцелеят, но ще дадат жертви

Заместник председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на българските спедитори пред exporter.bg за това, че транспортът е геополитика

"Конкуренцията расте и се изражда в дъмпингови форми, в пренебрегване на елементарните правила на добрите търговски практики. Поема се неоправдан търговски риск, което води до фалити и до загуба на потенциал", казва Георги Минчев.

>>>
 

експорт > пазари


Любен Петров: Българският експорт трябва да стане високотехнологичен

“Ще подпомогнем малките и средни фирми да завоюват по-голямо присъствие на външните пазари”, каза заместник министърът на икономиката Любен Петров при връчването на наградите “Експортьор на годината” за 2013 г.

За 2013 г. приходите на българските предпрития от експорт са 43 млрд и 550 млн. лева, от които 42% се падат на фирмите от малкия и средния бизнес. Това е едно доказателство за огромния потенциал, който те притежават.

>>>
 

компании > класации


"Гопет Транс" ЕООД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2013 г.

“Експортьор на годината” за  Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2013 г. стана «Чех 99» ООД, а приза за  Завоюване на нови пазари отиде при «Бисер Олива» АД. Първият носител на специалната награда За Рестарт е «АПС Манюфекчъринг».

По данни на Националния статистически институт през 2013 г. предприятията в България са изнесли стоки за 43.5 млрд. лв. 42 % от тези 43.5 млрд. лв. идват от експорта на фирмите от малкия и средния бизнес.

>>>
 

компании > класации


Номинирани за наградите “Експортьор на годината” за 2013 г.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи днес за втора поредна година наградите “Експортьор на годината”

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт. Патрон на събитието за втора поредна година е Министерството на икономиката.

>>>
 

компании > класации


Връчваме наградите “Експортьор на годината” за 2013 г.

Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени

Големите награди ще са три: Най-големи приходи от експорт за 2013 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2013 г. и Завоюване на нови пазари през 2013 г. Тази година за първи път ще има специална награда За рестарт.

>>>
 
<< Начало < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Страница 54 от 69
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер