експорт > пазари


Анализатор: Страната ни трябва да продължи с износа на нишови продукти

Както и в предишни години, водещите експортни групи стоки на България са горива и мед, следвани от електрически и електронни изделия и машини.

Страната ни е на челни позиции в износа на пшеница, царевица, слънчогледови семена, череши, патешко и пуешко месо. Забележителен ръст отбелязва експорта на фармацевтични продукти и руди.

>>>
 

финанси > банки


Световните банки бележат възход след голямата финансова криза

Общата банкова печалба в света достигна рекордните 920 млрд. долара

Водещите китайски банки са формирали близо една трета от общата печалба на най-големите 1000 банки в света през миналата година, на банките в еврозоната се дължи едва 3% от световната печалба в сектора.

>>>
 

експорт > международни изложения


В Меката на модата залагат на брандовете

Два пъти повече български дизайнерски фирми бяха одобрени и участваха в юлското издание на престижното прет-а-порте Who’s Next 2014

Пробивът на българските фирми за висша мода на този форум е безспорен, защото на януарското издание на Who’s Next 2014 от 17 наши фирми, пожелали да участват, са одобрени 10.

>>>
 

експорт > пазари


Седемте кита за износителите на български хранителни продукти

Вече няма СИВ и гарантиран пазар.  Днес, в света на свободния пазар, има остра конкуренция и протекционистична политика на някои правителства, което затруднява фирмите - износители


Чрез прилагането на седемте промоционални програми българските хранителни продукти  се промотират на територията на Испания, Германия, Полша, Румъния, Великобритания, Бразилия, Китай, Русия, Украйна, Австралия и САЩ.

>>>
 

експорт > пазари


Панагюрската луканка и филе "Елена" влязоха в Европейския съюз

Тези два качествени фермерски продукта ще бъдат защитени с обозначение за произход, географски индикации и като традиционни специалитети.

Филе "Елена" и панагюрската луканка са включени в регистъра на Европейския съюз, в който фигурират над 1200 защитени продукти от всички страни-членки.

>>>
 

експорт > пазари


Износът на храни и напитки през 2013 г. спрямо 2012 г. се е увеличил с близо 10%

Изнасяме най-много за страните от Европейския съюз и Балканите, наред с Русия и САЩ. Отскоро българските млечни продукти стъпиха и на австралийския пазар.


През 2009 - 2013 година българските фирми имат средногодишен ръст на износа от 15%. За същия период, световният внос расте с 10% средногодишно, т.е. изместваме други доставчици на глобалните пазари.

>>>
 

експорт > пазари


За първи път от България стартира интермодален влак

С него оперира Гопет Транс ЕООД - компанията носител на Голямата награда на exporter.bg “Експортьор на годината”

Блок - влакът се движи ежеседмично, като използва терминалите на Източно пристанище Русе в България и Rail Port Arad в Румъния.

>>>
 

експорт > пазари


80-те компании от Бернския съюз застраховат експортни и инвестиционни сделки за 2 трлн. USD

Общата сума на щетите, изплатени от членовете на Бернския съюз през 2013 г., възлиза на 4.5 млрд. долара

От началото на глобалната финансова криза през 2008 г. изплатените щети към износители и инвеститори надхвърлят 24 млрд. долара. Тези пари са компенсации за загуби, понесени от неплащане от страна на купувачи или други видове длъжници.

>>>
 

експорт > пазари


Чисто сортовите, добре направени вина от уникални български сортове, отварят врата на външните пазари

Известният български дегустатор Димитър Николов, журирал на Decanter World Wine Awards и MUNDUS Vini, пред exporter.bg за това, кое продава едно вино в България и по света

“Нашето бъдеще е да продаваме на достойна цена, не говоря на висока, български вина от български сортове”, казва Димитър Николов.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Вино и хляб във “Вила Юстина”

Над 30 гости от страната и от Турция участваха в една изключително оригинална и нетрадиционна дегустация, организирана от Винарска изба “Вила Юстина”

Ценителите и любителите на виното дегустираха 5 вина на “Вила Юстина” със 7 вида нетрадиционен ръчно направен хляб, омесен от Майстор Лефтеров в пекарната на „Майстор Пекар”.

>>>
 

експорт > клуб на експортьора


Exporter.bg учреди Клуб на експортьора

Това е клуб на съмишленици, в който влизат експортно ориентирани компании от малкия и средния бизнес

Клубът на експортьора към сайт exporter.bg ще защитава интересите на компаниите, които му се доверяват, като им осигурява информационна подкрепа и трибуна на техните проблеми.

>>>
 

експорт > клуб на експортьора


Отборът, който създава решения от неръждаема стомана

Инж. Милко Цветков, собственик на “ТМ ИНОКС” пред exporter.bg:  Трите основни компонента на успешния износ са - цена, срок и качество

 

Компанията е специализирана в производството на неръждаеми съоръжения в хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната промишленост.

>>>
 

експорт > пазари


Капитан Димитър Демиров: Трайдънт Фрейт ООД винаги е била експортно ориентирана компания

Управителят на Трайдънт Фрейт ООД пред exporter.bg за това, че Китай е основното направление на техния износ

“Не отказваме услуги за локални операции на български клиенти, но приоритетни са външни клиенти по внос, износ, транзит и обработка на товари под сложни митнически режими”, казва капитан Демиров.

>>>
 
<< Начало < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща > Последна >>

Страница 57 от 70
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер