експорт > пазари


Милиарди за покриване на щети по експортни сделки

Най-големите щети по краткосрочни сделки, изплатени от членовете на Бернския съюз*, са за некоректни длъжници от държави като Иран, Италия, САЩ, Бразилия и Испания

По  средносрочния и дългосрочния бизнес най-големите щети са свързани  със сумите по изплатени обезщетения към контрагенти от Иран, Саудитска Арабия, Обединените Арабски Емирства, Украйна и Египет.

>>>
 

политика > бизнес среда


Сирена от западни държави рязко и масово ще навлязат на нашия пазар

БНТ 2 съвместно с млекопреработвателния бранш и Асоциация на млекопреработвателите в България стартира кампанията “Купувам българско”

Целта е да се издигнат имиджа и полезните свойства на българските млечни продукти, както и и да бъдат подкрепени родните млекопроизводители и млекопреработватели, които са заплашени от масови фалити, заради ембаргото наложено от Русия върху стоки от ЕС.

>>>
 

експорт > международни изложения


Mundus Vini 2014 : По-малко дъб! Вината - по-леки, свежи и изчистени

Известният български сомелиер Георги Михов, участник в журито на един от най-престижните световни конкурси, пред exporter.bg: На Mundus Vini не се толерираха надъбени и агресивни вина

“Вината, които се състезават в този конкурс, са показател за това, което се случва на европейския пазар”, казва Георги Михов.

>>>
 

експорт > пазари


Георги Михов стана първият българин, оценявал вина на Микеланджело в ЮАР

Известният български сомелиер пред exporter.bg за тенденциите във винарството и лозарството, които е видял в една от най-големите винарски сили от Новия свят

В 18-то издание на най-известният винен конкурс в Република Южна Африка са се състезавали рекорден брой проби - 1750 от над 350 изби.

>>>
 

експорт > пазари


79 % от произведените в България черни и цветни метали са за износ

21 % от продукцията на металургичните предприятия у нас се реализира на вътрешния пазар


Основен пазар за българските производители от черната металургия е този на Европейския съюз. На него се реализира над 60% от произведената продукция. Цветната металургия също е насочена към този пазар и износът й многократно надвишава вътрешните продажби.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Шест от шест за Катаржина Естейт на Mundus Vini 2014

Известната у нас и в чужбина изба спечели шест отличия от шест изпратени вина за оценка

Златни медали за Katarzyna Reserva 2010, Encore Syrah 2012 и Encore Malbec 2012, със сребро се окичиха Question Mark Gold 2011, Chopin Nocturne 2012 и Le Magnifique 2012.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Меди Валей извади “тежката артилерия”: Incanto реколта 2013

Инж. Стойчо Стоев, управител и главен енолог на винарска изба Меди Валей, пред exporter.bg: Опазихме лозята!

Избата вече е изцяло обновена – дегустационна зала с винен бар и магазин на основното ниво, дегустационен бар при бъчвите на подземното ниво и панорамна тераса с невероятно гледка към лозята и едни от най-красивите планини на света. Очаква се Меди Валей да стане хит във винения туризъм.

>>>
 

експорт > пазари


Анализатор: Страната ни трябва да продължи с износа на нишови продукти

Както и в предишни години, водещите експортни групи стоки на България са горива и мед, следвани от електрически и електронни изделия и машини.

Страната ни е на челни позиции в износа на пшеница, царевица, слънчогледови семена, череши, патешко и пуешко месо. Забележителен ръст отбелязва експорта на фармацевтични продукти и руди.

>>>
 

финанси > банки


Световните банки бележат възход след голямата финансова криза

Общата банкова печалба в света достигна рекордните 920 млрд. долара

Водещите китайски банки са формирали близо една трета от общата печалба на най-големите 1000 банки в света през миналата година, на банките в еврозоната се дължи едва 3% от световната печалба в сектора.

>>>
 

експорт > международни изложения


В Меката на модата залагат на брандовете

Два пъти повече български дизайнерски фирми бяха одобрени и участваха в юлското издание на престижното прет-а-порте Who’s Next 2014

Пробивът на българските фирми за висша мода на този форум е безспорен, защото на януарското издание на Who’s Next 2014 от 17 наши фирми, пожелали да участват, са одобрени 10.

>>>
 

експорт > пазари


Седемте кита за износителите на български хранителни продукти

Вече няма СИВ и гарантиран пазар.  Днес, в света на свободния пазар, има остра конкуренция и протекционистична политика на някои правителства, което затруднява фирмите - износители


Чрез прилагането на седемте промоционални програми българските хранителни продукти  се промотират на територията на Испания, Германия, Полша, Румъния, Великобритания, Бразилия, Китай, Русия, Украйна, Австралия и САЩ.

>>>
 

експорт > пазари


Панагюрската луканка и филе "Елена" влязоха в Европейския съюз

Тези два качествени фермерски продукта ще бъдат защитени с обозначение за произход, географски индикации и като традиционни специалитети.

Филе "Елена" и панагюрската луканка са включени в регистъра на Европейския съюз, в който фигурират над 1200 защитени продукти от всички страни-членки.

>>>
 

експорт > пазари


Износът на храни и напитки през 2013 г. спрямо 2012 г. се е увеличил с близо 10%

Изнасяме най-много за страните от Европейския съюз и Балканите, наред с Русия и САЩ. Отскоро българските млечни продукти стъпиха и на австралийския пазар.


През 2009 - 2013 година българските фирми имат средногодишен ръст на износа от 15%. За същия период, световният внос расте с 10% средногодишно, т.е. изместваме други доставчици на глобалните пазари.

>>>
 
<< Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Последна >>

Страница 63 от 77
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер