компании > класации


И в Лондон, и в София пиха вина на Гулбанис Вайн

Двойна премиера за Ryahovets Fortress Cabernet Franc 2011, което спечели сребърен медал в най-авторитетната световна винена класация – тази на английското списание Decanter

 

Призьорите от Гулбанис Вайн бяха представени от Decanter пред познавачи на вечеря в Лондон. По същото време в България вината отличници бяха презентирани от сомелиера Михаил Марковски пред отбрана публика в ресторант Mediterraneo.

>>>
 

експорт > пазари


Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен

Цветелина Николова, изпълнителен директор на Катаржина Естейт, пред exporter.bg за експортните успехи на избата и за хита на българския пазар водка Extra Zytnia


“Целта е да продаваме високия клас брандове на Катаржина. Това не е само наша цел, а и  желание на фирмите и хората, които станаха наши дистрибутори на външните пазари. Те предлагат на своите клиенти само висок клас вина”, казва Цветелина Николова.

>>>
 

експорт > пазари


Китай ще купува все повече агростоки от цял свят

Ръстът на вноса на храни в Китай ще доведе до по-високи цени, особено на месото, рибата и биогоривата


До 2022 г. Китай ще закупи два пъти повече чуждо фуражно зърно, отколкото в момента. Освен това Пекин ще удвои вноса на говеждо месо, прогнозират от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

>>>
 

експорт > пазари


Българските вина и храни трябва да станат разпознаваеми в Швейцария

Асоциацията на швейцарските винопроизводители иска ограничаване на вноса на евтини вина, което усложнява задачата на българските изби

В страната на банките, часовниците и шоколада има само един вносител на български вина – Петър Рам, който също е винопроизводител.

>>>
 

експорт > пазари


Износът като барон Мюнхаузен за Европа

Без повишаващия се износ през последните години икономическото представяне на Европа щеше да е чувствително по-слабо

През 2012 г. в Испания експортът достигна рекордните 222,6 млрд. евро. През четвъртото тримесечие на 2012 г. Гърция успя да увеличи износа си извън Европейския съюз с около 30% на годишна база. За същия период Италия може да се похвали с ръст от 13%.

>>>
 

експорт > пазари


Мебелните фирми атакуват нови външни пазари

Те активно са потърсили реализация на своите изделия в Израел, Азербайджан и Грузия

Основните експортни пазари за българската мебелна индустрия са страните от Европа – Франция, Германия, Великобритания и Гърция.

>>>
 

политика > бизнес среда


Металурзи: Индустриалният ток трябва да поевтинее

Никола Треан, изпълнителен директор на Аурубис България, една от най-големите експортни компании у нас, поиска по-ниски сметки на тока за индустрията

В металургията почти 100% от себестойността на продукцията се определя от два основни фактора – суровини и енергия, казва Никола Треан.

>>>
 

експорт > пазари


За първите четири месеца на годината има най-голям ръст в износа на храни, живи животни и машини

Основните ни пазари извън ЕС са Турция, Гибралтар (свободна зона), Русия, Китай, Сърбия и САЩ

Общата стойност на българския износ през първите четири месеца на годината достигна 14,1 милиарда лева, което е с 15,2 процента повече спрямо същия период миналата година. Ръстът е най-голям при експорта на храни и живи животни - 103%  и на машини – 45%.

>>>
 

политика > бизнес среда


Испания вдигна мизата за чужди инвеститори

Цената на разрешителното за постоянно пребиваване в страната чрез покупка на имот скочи от 160 000 на над 500 000 евро


Разрешителното няма да е обвързано само с инвестиции в недвижимости. То ще важи и за инвеститори, които създадат поне 2 работни места, или влагат във финансови активи, например испански дългови книжа.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада

Избата представи вината от новата реколта на серията Prima пред търговски партньори, ресторантьори, туристически агенции и журналисти

Амбицията на собственика на Вила Юстина Милко Цветков е да направи първото лозе–парк в България. Избата е сред най-модерно оборудваните в страната и тази година се очаква да заработи с пълния си капацитет като приеме и обработи 300 тона грозде.

>>>
 

експорт > пазари


Продаваме вино и олио на Китай

Винпром Пещера и Кабакум Груп подписаха с китайски компании търговски договори за експорт

Големият интерес към Българо-китайския бизнес форум, проявен от компании и на двете страни, има своето обяснение. Китай е пазар номер едно по внос в ЕС и на второ място по изнесени стоки на Евросъюза

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Белите вина на изба Катаржина Естейт диктуват модата по българското Черноморие

Две партита на култовата изба подгряха старта на морския летен сезон

Качествените вина на Катаржина Естейт ще бъдат хит за гостите на летните барове и заведения, защото виното се превръща в модна напитка сред младите хора

>>>
 

експорт > международни изложения


Gulbanis Wine със сребърен медал от Decanter

Gulbanis Wine, Ryahovets Fortress Cabernet Franc, Yantra 2011 грабна престижно световно отличие

Франция спечели най-много регионални трофеи – 29.  След нея се наредиха Италия и Австралия, всяка с по петнадесет, Южна Африка с четиринадесет, Испания с тринадесет и Чили с десет. Англия спечели три регионални трофея.

>>>
 
<< Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Последна >>

Страница 64 от 72
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер