коментари > анализи


Как плащането на данъци те прави свободен

“Да плащаме данъци толкова, колкото многообразието на закона позволява”, е мотото на книгата “Данъчно оптимиране”

В “Данъчно оптимиране” авторът Симеон Симов включва 444 идеи и постановки, възможности, преференции, 44 офшорни посоки, облекчения, преотстъпвания, позволения, намаления, изключения и послания свързани с данъците.

“Данъчно оптимиране” на Симеон Симов е интересно четиво. Най-малкото, защото мотото на книгата е: “Да плащаме данъци толкова, колкото многообразието на закона позволява.”

Тази книга, която Симов нарича стартова разработка, тъй като е част от поредицата “Бизнес оптимиране Актив”, включва 444 идеи и постановки, възможности, преференции, 44 офшорни посоки, облекчения, преотстъпвания, позволения, намаления, изключения и послания свързани с данъците.

“Данъчно оптимиране” е антипод на антиданъчните книжлета, които се харчат като топъл хляб на пазара заради загадъчното очакване, формирано от “гръмки” заглавия като: “Данъчни хитрости”, “Данъчни и счетоводни трикове” и “тънки” послания като: “Ниските данъци са мечта и свещено право на свободния човек”. Книжлета, които по съдържание са безполезни и с нищо не могат да помогнат, когато ти дойде данъчна проверка и/или ревизия.

“Данъчно оптимиране” на Симеон Симов, който е Бизнес лидер на група “Актив” и доказан авторитет в сферата на бизнес оптимирането и управленския одит, е “построена” върху следните основни постулати:

* Плащайте данъци, за да сте свободни! За да сте свободни и богати, оптимирайте данъците, които плащате!

* “Богатството е преди всичко натрупване на възможности!”

* “Можете да контролирате данъците или да сте техни роби!”

* “Три пъти оптимирай, два пъти одитирай и веднъж решавай!”

Тези важни постулати блестящо и достъпно разработени в книгата, Симов извежда от древността, където:

* “Мисли – обосновавай – решавай”, казва Хуберт.

* “Когато пържиш дребни риби, не ги разбърквай много!”, поучава Конфуций.

* “Плащай си всички дългове, така сякаш Бог ти води сметките!”, заключава Емерсон.

* “Хазната е сърцето на държавата, ако всичката кръв се съсредоточава в него, крайниците страдат”, предупреждава Буаст.

Ето защо “Данъчно оптимиране” в този книжен формат е предназначено за управители, изпълнителни директори, предприемачи, бизнесмени, счетоводители, адвокати, бизнес адвокати, юристконсулти, данъчни консултанти, финансови одитори, вътрешни одитори, корпоративни финансисти и икономисти, както и за преподаватели и студенти, които искат да излязат извън рамката на образователните си програми и е посветено на всички данъкоплатци.

Книгата може да бъде поръчана със заявка до издателя “Бизнес Практика Актив” ООД, гр.Варна и след заплащане по банков път, да бъде доставена на посочен от купувача адрес.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер