експорт > пазари


Беса Валей с 24 % ръст в експорта през 2012 г.

Избата е увеличила с 50 % продажбите на вътрешния пазар на годишна база

През 2013 г. изба “Беса Валей“ ще увеличи продуктовия си каталог с Каберне 2010, Мерло 2010, Розе 2012, а през септември и с Резерва 2008.

Винарска изба “Беса Валей” изпраща 2012 г. с 50% увеличение на продажбите на вътрешния и 24% на международния пазар на годишна база. Това съобщи по време на празника Трифон Зарезан Ивайло Антонов - генерален директор на “Беса Валей“.

„Изпращаме 2012 г. със смесени чувства. Но въпреки тежката зима, лозите се възстановяват и работим с пълен капацитет. И тази година отново ще продължаваме да се стремим да предлагаме само най-качествените вина“, допълни Антонов и пожела на всички гости здраве, късмет и любов.

Той обяви още, че през 2013 г. изба “Беса Валей“ ще увеличи продуктовия си каталог с Каберне 2010, Мерло 2010, Розе 2012, а през септември и с Резерва 2008.

По време на зарязването в лозята на винарната тържествен водосвет извърши отец Борис Манов. За празничното настроение на гостите се погрижи фолклорен ансамбъл “Надежда”. Зарязването уважи и кметът на с. Огняново Митко Хайдуков.

Външни пазари за Bessa Valley са Европа, Китай и Япония, Корея и САЩ.


Повече за винарска изба «Беса Валей»


Лозовите масиви на винарна «Беса Валей» заемат 3000 дка и са разположени на склон с южно изложение. Избата и двете ферментационни сгради за винифициране на грозде са в подножието на лозовия масив и заемат площ от 42 дка.

Сред уникалните преимущества на винарна „Беса Валей” са резервоарите за ферментация – те са изработени от бетон, което осигурява по-добра обмяна, стабилност и баланс на червеното вино. След изтичането на периода на ферментация, виното отлежава във френски дъбови бъчви тип „барик”.

Избата на „Беса Валей” е с площ 3355 кв. м. и е вградена в скала, което осигурява естествена изолация и поддържа постоянна ниска температура. „Беса Валей” е с капацитет на преработка 1000 тона грозде и производство на 1 милион бутилки вино.

Всяка бутилка вино, произведена в Долината на бесите, е създадена по класическа френска технология от ръчно подбрано грозде от слънчевите хълмове в подножието на Родопите.

На снимката: Ивайло Антонов - генерален директор на изба Беса Валей (вдясно) и отец Борис Манов по време на зарязването в лозята на винарната

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер