финанси > банки


Служителите на СИБАНК боядисаха пейките в Южния парк

Близо 50 служители на СИБАНК заедно с ръководството подкрепиха кампанията на Столична община за пролетно почистване на столицата

Днешната доброволческа инициатива на служителите на СИБАНК допълва пакета от дейности на банката, свързани с градската среда и зелената система на столицата.

Близо 50 служители на СИБАНК заедно с ръководството подкрепиха кампанията на Столична община за пролетно почистване на столицата и се включиха днес в боядисването на пейките в Южния парк.

СИБАНК е традиционен дарител на общината и по проекта за боядисване на уличните стълбове със специална антиплакатна боя, която не позволява лепене на обяви и плакати. Досега са боядисани 84 стълба в  района около пл. „Света Неделя“ и около Софийския университет, а тази година ще се подновят стълбовете  по новата част на бул. „Мария Луиза“ и ул. „Екзарх Йосиф“.

По думите на Иво Пенев от Столичния инспекторат, проектът е уникален и се изпълнява по чешка технология с материали, сертифицирани от ЕС. Подобни проекти са реализирани в центровете на Париж, Прага и Лондон, а в България освен в София, технологията се прилага и в Бургас, Пазарджик и Ямбол.

Днешната доброволческа инициатива на служителите на СИБАНК допълва пакета от дейности на банката, свързани с градската среда и зелената система на столицата. Заедно с ДЗИ - другата компания част от белгйската група КВС, СИБАНК обнови изцяло градина  „Чайка“ между улиците „Г.С. Раковски” и „Гурко” и през последните 3 години активно участва в проекти, подкрепящи кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

На снимката: Главният изпълнителен директор на СИБАНК Петър Андронов (вляво) се включи заедно със служителите в доброволческата инициатива на банката за боядисване на пейките в Южния парк в столицата.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер