Банер

компании > класации


За трета поредна година връчваме наградите “Експортьор на годината”

Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени

Патрон на събитието за трета поредна година е Министерството на икономиката. Генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината 2014“ е СИБАНК.


Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи на 8 декември за трета поредна година наградите “Експортьор на годината”, върху които държи изключителните права. Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт.

Големите награди ще са за: Най-големи приходи от експорт за 2014 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2014 г., Най-устойчиво развитие в експорта и Завоюване на нови пазари през 2014 г.

Тази година за втори път ще има специална награда За рестарт. Тя е за фирма постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на индустрията.

Освен големите призове, ще бъде връчена и награда за Най-големи приходи от експорт за 2014 г. в секторите Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Производство на храни и напитки, Транспорт и логистика, Парфюмерия и козметика.

Патрон на събитието за трета поредна година е Министерството на икономиката. Генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината“ е СИБАНК.

Конкурсът е от изключително значение, защото наградите ще донесат престиж на компаниите победители и защото това ще стимулира останалия малък и среден бизнес, върху който се крепи експортът на България. А той е локомотивът на всяка една икономика.

Силният експорт означава силни компании, а оттам силна държава и по-висок стандарт на живот на нейните граждани.

Конкурсът “Експортьор на годината” бе първият опит да се отдаде заслужено внимание на българския износ, който се увенча с успех.  През месец юни миналата година беше учреден “Клуб на експортьора”, а броят на фирмите, които влизат в него, непрекъснато расте.

На 10 юли тази година, в София Хотел Балкан (Шератон), под патронажа на Министерството на икономиката, Клубът на експортьора към exporter.bg инициира ексклузивна среща с търговско-икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ). Това са нашите търговски посланици в чужбина. Това са хората, които помагат на българския експорт.

От тях малките и средни фирми от Клубът на екпортьора получиха ценна и полезна информация за външните пазари, която да им позволи да осъществят успешен експорт.

Церемонията по връчването на наградите “Експортьор на годината” ще се състои на 8 декември, вторник, от 19.00 часа, в Централния военен клуб.

(Очаквайте публикация с всички номинирани за големите призове и за призовете в отделните сектори)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер