Банер

компании > класации


"Тирбул" ЕАД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2014 г.

“Експортьор на годината” за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2014 г. стана „Булгарплюм“ АД, а приза за  Завоюване на нови пазари отиде при „АПС Трейдинг“ ООД. Първият носител на наградата за Устойчивост на развитие е „Рожее Ванден Берхе БГ“ ЕАД.

Патрон на събитието за трета поредна година бе Министерството на икономиката. Генерален спонсор на връчването на наградите „Експортьор на годината 2014“ бе СИБАНК.


Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за трета поредна година наградите “Експортьор на годината”. Класациите обхващат фирми от малкия и среден бизнес, защото за сайта е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

По данни на Националния статистически институт през 2014 г. предприятията в България са изнесли стоки за 43.233 млрд.  лв. 42 % от тези 43.233 млрд. лв. идват от експорта на фирмите от малкия и средния бизнес.

Голямата награда за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. спечели фирма "Тирбул" ЕАД. Радослав Пашанков, търговски мениджър на компанията получи ценния приз от Любен Петров, заместник- министър на икономиката. За трета поредна година Министерството на икономиката бе партньор на събитието.

За първи път тази година exporter.bg даде награда „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Първият носител на приза стана фирма Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД. Мениджърът на компанията Минко Пиндев получи кристалния плакет от Любен Петров, заместник- министър на икономиката.

Наградата за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2014 г. отиде при фирма „Булгарплюм“ АД. Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК и Кънтри финансов мениджър на Кей Би Си за България, връчи наградата на Милен Ганзуров, управител на „Булгарплюм“ АД.

А четвъртият голям приз - за Завоюване на нови пазари през 2014 г., бе спечелен от фирма “АПС Трейдинг” ООД. Генералният мениджър на компанията Дочо Стайков получи приза от Димитър Тонев, изпълнителен директор на Застрахователна компания Уника.

Тази година за втори път бе връчена специална награда За рестарт. Тя е за фирма “ВМВ Метал“ ЕООД, постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на металургията. Евгени Дракалийски, търговски директор на компанията, получи наградата от  Илиян Райчев, член на Съвета на директорите на Българска агенция за експортно застраховане.

"Да подкрепяме малките и средните предприятия в България е мисия на банката", коментира пред exporter.bg Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК и Кънтри финансов мениджър на Кей Би Си за България. СИБАНК бе генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите "Експортьор на годината".

Победителите и номинираните

Първи в категорията Експортьор на годината по приходи за 2014 г. :

Тирбул ЕАД

Номинирани:
Тирбул ЕАД
Бисер Олива АД
Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД

Първи в категорията Експортьор на годината за динамика на развитие за 2014 г. :

Булгарплюм АД

Булгарплюм АД
Хидропластформ ООД
Есмос АД

Първи в категорията Експортьор на годината за устойчивост на развитие през 2014 г.:

Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД


Първи в категорията Експортьор на годината за завоюване на нови пазари през 2014 г.:

АПС Трейдинг ООД

Носител на специалната награда За рестарт 2014:

ВМВ Метал ЕООД


Първи по приходи за 2014 г. по сектори:


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. - Добив на въглища, метални руди, неметални материали и суровини

Победител: Дионисомарбле-България ООД

Номинирани:
Дионисомарбле-България ООД
Копривлен-Мрамор ЕООД
Милдет Шишков - ЗСНМ ЕООД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. - Производство на основни метали

Победител: Ел Бат АД

Номинирани:

Ел Бат АД
Монбат Рисайклинг ЕАД
ВМВ Метал ЕООД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. - Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение

Победител: Подемкран АД

Номинирани:

Индекс-6 ООД
Айгер Инженеринг ООД
Подемкран АД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. - Производство на лекарствени вещества и продукти

Победител: Джи И Фармасютикълс ООД

Номинирани:

Джи И Фармасютикълс ООД
Медика АД
Адифарм ЕАД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. - Сухопътен транспорт, Воден транспорт, Въздушен транспорт, Складиране на товари и спомагателни дейности в транспорта

Победител: Гопет Транс ЕООД

Номинирани:

Гопет Транс ЕООД
Ер Виа ООД
Би Ейч Еър ООД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. - Производство на хранителни продукти и напитки

Победител: Тирбул ЕАД

Номинирани:

Тирбул ЕАД
Бисер Олива АД
Голд Ойл ООД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2014 г.  - Производство на текстил и изделия от текстил, без облекла

Победител: Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД

Номинирани:

Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД
Колхида-Сливен АД
Булгарплюм АД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. - Производство на почистващи, миещи, тоалетни и козметични препарати

Победител: Рубелла Бюти АД

Номинирани:

Рубелла Бюти АД
Розаимпекс ООД
Рефан България ООД

Димитър Дженев


(на снимката) Радослав Пашанков (вдясно), търговски мениджър на „Тирбул“ ЕАД получи Голямата награда „Експортьор на годината“ за Най-големи приходи от експорт през 2014 г. от Любен Петров, заместник- министър на икономиката.


Снимка: Божидар Марков


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер