Банер

компании > непублични компании


"Дънди Прешъс" с още две разрешителни да търси мед и злато у нас

За тригодишния период на търсене, компанията ще вложи минимум 141 100 щатски долара в геолого-проучвателните дейности

Близо 1,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в добиване и проучване на подземни богатствa.

„Дънди Прешъс Металс Крумовград” ЕАД получи две тригодишни разрешения за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площите „Лада“ и „Ярило” в община Крумовград, стана ясно след заседание на правителството.

За тригодишния период на търсене, компанията ще вложи минимум 141 100 щатски долара в геолого-проучвателните дейности. За опазване на околната среда стойността на мероприятията за срока на договорите е 4000 щатски долара.

Още две фирми получиха разрешение да добиват и проучват за подземни богатства и в това ще бъдат вложени около 1.5 млн. лв. в следващите 35 години.

ЕТ „Инерт-94-Цветелин Петров” ще добива пясъци и чакъли за добавъчни материали в строителството от находище „Антената” в Столична община. Правителството предостави концесията за срок от 35 години, като през този период дружеството ще вложи 1 179 000 лв. в добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 1 386 000 лева, като половината от тях (без ДДС) ще постъпват в общинския бюджет.

"Насипни Материали“ ЕООД пък ще търси в продължение на година строителни материали в площта "Осище“ в землището на с. Потоп, община Елин Пелин. Близо 130 хил. лв. ще се вложат за проучвателните дейности и 15 000 лева - за опазване на околната среда.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер