финанси > банки


СИБАНК с 200 договора за над 36 млн. евро по програма COSME

На първата конференция днес в Русе Кристоф де Мил, изпълнителен директор на СИБАНК, обяви, че в Северен централен регион размерът на отпуснатите кредити възлиза на 3,7 млн.евро или 10.3% от общата договорена до момента сума

Подпомогнати са бизнеси  предимно в сектори преработваща промишленост, растениевъдство, строителство и търговия на едро.

СИБАНК представя опита си по програма COSME в рамките на организираните от Европейската комисия в България серия от конференции, "Инвестиционният план за Европа". Целта на форумите е да предостави практична информация за възможностите за кандидатстване и представяне на проекти за финансиране по тази нова инициатива на ЕК, както и условията за финансиране на малки и средни предприятия.

СИБАНК е първият участник по програма COSME в България с близо 200 подписани договора за над 36 млн. евро в 57 града в страната. На първата конференция днес в Русе Кристоф де Мил, изпълнителен директор на СИБАНК, обяви, че в Северен централен регион размерът на отпуснатите кредити възлиза на 3,7 млн.евро или 10.3% от общата договорена до момента сума. Подпомогнати са бизнеси  предимно в сектори преработваща промишленост, растениевъдство, строителство и търговия на едро.

Планът за инвестиции, известен още и като "Планът Юнкер", представлява амбициозен подход за насърчаване на инвестициите, без да се създава нов публичен дълг. Той е отворен както за частни предприемачи, така и за публични предприятия и общини, които могат да кандидатстват за финансиране с подходящи проекти.

Експерти на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка, Министерството на финансите и на банките-посредници ще представят възможностите и условията за финансиране на инфраструктурни и иновационни проекти, Европейския портал за инвестиционни проекти, Европейски консултантски център по инвестиционни въпроси, както и възможностите за подобряване на инвестиционната среда.

Срещите продължават до края на седмицата във Варна, Велико Търново, Бургас и Пловдив.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер