финанси > банки


Марсел Рой: Общинска банка е пример за добра европейска публична банка

С концерт и благотворителна кауза Общинска банка отбеляза 20-годишнината си 

Гости от страната и чужбина дойдоха за празника на Общинска банка

„Общинска банка е отличен пример за публична банка, отговаряща на най-високите професионални и европейски стандарти. Тя е напълно подготвена за новите икономически предизвикателства и аз й пожелавам все така успешно да продължава и следващите 20 години“, каза Марсел Рой, генерален секретар на Европейската асоциация на публичните банки.

Той пристигна в България вчера специално за празника на Общинска банка, за да поздрави институцията за нейната 20-годишнина. Асоциацията представлява над 90 финансови организации, държавни и публични банки от различни европейски държави. 

За празника на банката пристигнаха още много гости от страната и чужбина. Сред тях бяха и представители на Hypo Noe – банка № 1 на Долна Австрия  и на холандската банка ING.

"Юбилеят на банката бе уважен от кмета на София Йорданка Фандъкова. "Общинска банка е напълно подготвена за новите икономически предизвикателства и аз й пожелавам все така успешно да продължава и следващите 20 години“, каза Марсел Рой (най-отдясно на снимката), генерален секретар на Европейската асоциация на публичните банки.

По случай своя юбилей, Общинска банка организира и празничен концерт, който  събра хиляди софиянци и гости на столицата на площад “Княз Александър I Батенберг” в София снощи.

С много настроение площада огласиха очарователната  Михаела Филева с лайф бенд,  неповторимите група “Акага” и любимците на момичетата  Ангел Ковачев и бенд. Публиката аплодира рождениците от Общинска банка и пя заедно с изпълнителите най-обичаните си парчета. 

„Радвам се, че толкова много хора празнуваха с нас 20-годишния юбилей на Общинска банка. Концертът беше специално за всички наши клиенти, жители и гости на София и ние им благодарим, че подкрепят банката. За тези две десетилетия се доказахме като стабилна и успешна финансова институция. Сигурен съм, че ще оправдаваме доверието на нашите клиенти и занапред“, каза Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка.

Екипът на банката, който я прави успешна

Да поздрави банката на сцената се качи и Елен Герджиков, председател на Столичен общински съвет. „Времето показа, че преди 20 година Столична община е постъпила правилно като е създала банката. Факт е, че ние имаме изключително успешно сътрудничество в името на града и работим много заедно, за да създадем още по-добри условия за живот в нашия град“, коментира г-н Герджиков.

Освен с концерта, по повод своята годишнина Общинска банка подкрепи и благотворителна инициатива. Тя подпомага финансово и създаването на Дневен център за социална интеграция и рехабилитация на хора с увреждания в Александровска болница. Дарените от банката средства ще послужат за подпомагане на реинтеграцията на хората в неравностойно положение в обществото.

Горе на снимката: Сашо Чакалски (вдясно), председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка и Николай Колев (вляво) - член на УС и изпълнителен директор на банката, разрязаха юбилейната торта

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер