Банер

туризъм > класации


Близо четвърт милион туристи са реализирали поне една нощувка в Пловдив за първата половина на 2016 г.

Градът стана носител на най-престижната награда за туризъм - „Златна ябълка“

Наградата на Световна федерация на журналистите и писателите по туризъм (FIJET) „Златна ябълка“ е за високи постижения. Всяка година се присъжда на организация, държава, град, или лице, като признание за отличните усилия за насърчаване и повишаване на нивото на туризма.


Близо четвърт милион туристи са реализирали поне една нощувка в Пловдив за първата половина на 2016 г. Това е ръст от над 13% в сравнение с миналата година. "Ако към тях прибавим всички еднодневни пътувания и нощувките в малките семейни хотели, къщи за гости и апарт комплекси, Пловдив ще се окаже една от най-посещаваните туристически дестинации в България", каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Това стана по време на церемония, на която Пловдив получи една от най-престижните награди в областта на туризма – „Златна ябълка“. На събитието  присъстваха още кметът на община Пловдив Иван Тотев, президентът на Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма (ABUJET) и генерален директор на БТА Максим Минчев, секретарят на ABUJET Пламен Старев, президентът на FIJET Тижани Хаддат и др.

„През годините градът и общината положиха огромни усилия и напълно заслужават тази награда“, заяви министър Ангелкова и припомни, че преди няколко месеца именно в този град се проведе едно от най-престижните събития в областта на винопроизводството – световният винен шампионат Concours Mondial de Bruxelles. Българският град спечели домакинството в конкуренция с над 58 държави, сред които най-големите винопроизводители като Франция, Испания, Австралия, Чили и Аржентина.

Тя припомни, че само преди дни, един от водещите британски всекидневници със световно влияние - „Гардиън” постави Пловдив в топ десет на европейските градове, които непременно трябва да бъдат посетени. Градът завоюва третото място и в престижната класация „Най-добра европейска дестинация 2016“, в конкуренция с водещи туристически дестинации като Париж, Милано, Прага, Рим, Виена и Мадрид.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер