Банер

за ценители > винен бизнес


Цветелина Николова: Щастлива съм, че 10 години създаваме приказката Катаржина

Кристоф Трилински, собственик на една от най-забележителните изби не само в България, но и по света: Вече съм наполовина българин и обичам вашата държава

Легендата Жерар Басе, който представи топ вина на “Катаржина Естейт“: Вината на Катаржина са много високо качество от световен мащаб и вие българите може да се гордеете с това.


“Катаржина Естейт” отпразнува своята десета годишнина с представление достойно за Ла Скала. Грандиозен спектакъл и официална вечеря в зала EFE, хотел „Маринела“ белезяха знаменателното събитие.

Залата, декорирана в елегантен стил, наподобаващ бална атмосфера, събра над 530 гости. Артистичната програма беше осъществена с подкрепата на Христо Димитров, създател на ансамбъл „Българе“ и дългогодишен приятел на „Катаржина“. Програмата включваше впечатляващи изпълнения на известни артисти в различни стилове и жанрове на музикалното и танцово изкуство.

Жерар Басе, най-добрият сомелиер в света и единственият човек, който е едновременно Master Sommelier, Master of Wine и Wine MBA, беше специален гост на събитието. Той представи едни от най-впечатляващите вина на „Катаржина“, които бяха подбрани специално към петстепенното меню.

„Вината на Катаржина са много високо качество от световен мащаб и вие българите може да се гордеете с това“, каза от сцената големият Басе.

„Вината на Катаржина са много високо качество от световен мащаб и вие българите може да се гордеете с това“, каза от сцената големият Басе.

Менюто беше по авторски рецепти на: главният готвач на хотел Маринела – Андрей Стоилов; носителят на множество международни награди - Димо Димов; новаторът в кулинарията и носител на много награди - Милен Панев и майсторът на сладки изкушения – Александър Иванчев, Кулинарен Амбасадор (посланик) на ISI България.

Да изразят почитта и приятелството към една от от най-успешните български винарски изби, пристигнаха депутати, министри, посланици, партньори и дългогодишни почитатели на „Катаржина Естейт“.

Гостите посрещнаха собственикът Кристоф Трилински и управляващият директор Цветелина Николова. По-късно, от сцената, двамата поднесоха своите благодарности към целия екип на „Катаржина Естейт“, за неуморната работа и старание, които всеки един полага в ежедневието си вече 10 години.

„Благодаря на България за прекрасната природа, уникалният климат и най-вече за невероятните хора, които има, защото можем да отглеждаме най-доброто грозде на света, но виното се прави от хора, а целият екип на „Катаржина“ влага душата си във вината, които познавате”, каза на български от сцената Кристоф Трилински, собственик на избата. „Въпреки, че аз съм поляк, вече съм наполовина българин и обичам вашата държава”, допълни той.

„Щастлива съм, че 10 години създаваме приказката „Катаржина”,  каза развълнувано Цветелина Николова, управляващ директор на "Катаржина Естейт"

Собственикът Кристоф Трилински (вдясно) и управляващият директор Цветелина Николова поднесоха своите благодарности към целия екип на „Катаржина Естейт“, за неуморната работа и старание, които всеки един полага в ежедневието си вече 10 години. А после се стигна до разрязване на юбилейната торта.

„За това време ние успяхме да изградим може би най-успешната изба на Балканите, която има повече от 260 медала само от престижни световни конкурси. България е прекрасна страна с огромен потенциал за производство на вина и нека заедно направим така, че тя да завоюва челна позиция като износител, така както е било през 60-те години.”

Част от успешната бизнес стратегия на „Катаржина Естейт“ е социалната отговорност. Избата подкрепя още от създаването си таланти и проекти в областта на изкуството. Тази година тя ще подкрепи модернизирането на актова зала в гимназията за пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов", гр. Казанлък. Петя Минекова, директор на гимназията, връчи благодарствена грамота на Цветелина Николова, управляващ директор на избата.

Поздравителни адреси послучай десетгодишния юбилей бяха изпратени до Цветелина Николова от премиера Бойко Борисов, председателя на комисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание – Петър Кънев и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Кой е Жерар Басе


Жерар Басе, който презентира вината на „Катаржина Естейт“ за десетгодишния й юбилей, е единственият човек в света, който е едновременно Master Sommelier, Master of Wine и Wine MBA.

Залата, декорирана в елегантен стил, наподобаващ бална атмосфера, събра над 530 гости. Жерар Басе, най-добрият сомелиер в света и единственият човек, който е едновременно Master Sommelier, Master of Wine и Wine MBA, беше специален гост на събитието. Той представи едни от най-впечатляващите вина на „Катаржина“, които бяха подбрани специално към петстепенното меню.

Той е изключителна личност и професионалист в света на виното, известен в цял свят с уникалните си познания на винена тематика и богатата си и впечатляваща биография.

Роден във Франция, Жерар се мести в Англия по средата на 1980-та, където започва успешна кариера като сомелиер. Титлите му включват: Най-добър международен сомелиер за френски вина 1992, Най-добър сомелиер на Европа 1996, Най-добър сомелиер в света 2010, The Courvoisier Sommelier Best of the Best in 1992, Награда на Маркес де Касарес 1993, Купата на Дом Периньон през 1996, Търговско лице на годината на Sopexa UK 2004, Специалната награда на Catey през 2010, Лице на годината на The International Wine Challenge през 2010, Лице на годината за вина и спиртни напитки на списание Harpers през 2011, Легенда на индустрията на Imbibe през 2011, Мъж на годината на Decanter през 2013 и Посланик на вина и спиртни напитки на Catey през 2014. Важен аспект от кариерата на Жерар е умението му да открива млади таланти, които наставлява и вдъхновява. Броят сомелиери и бармани, които са обучавани от него, е голям и те самите достигат големи висоти.

През 1997 Жерар е удостоен с Медалът на Сен Етиен, където е роден, от кмета на Сен Етиен (Мишел Тюлие).

През юни 2011, като част от Почетния списък за рождения ден на кралицата, Жерар получава наградата ОБЕ ( Order of British Empire), с което принцеса Анна го удостоява на церемония през октомври 2011 в замъка Уиндзор.

Големият Басе от първо лице:


Българското вино преживява ренесанс. Качествата на българските вина се подобряват непрекъснато през последните 10 години. "Катаржина" има огромна заслуга за този ренесанс. Вината им са с много високо качество в световен мащаб.

Посетих винарната "Катаржина" през 2008 г. Тогава в София имаше конкурс за най-добър сомелиер в Европа и аз бях в журито. Посетихме няколко винарни, едната бе "Катаржина". Преди 2 години се запознах с изпълнителния директор Цветелина Николова и така научих още повече за "Катаржина“.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер