експорт > пазари


Край на бригада в салон за масаж
или стриптийз клуб в САЩ

Държавният департамент обявява през март промени, които да спрат злоупотребите с чужди студенти, дошли да работят в Америка

Безскрупулни посредници да не захранват повече секс индустрията със студенти чужденци, дошли на бригади в САЩ. Тази амбициозна задача си е поставил Държавният департамент на САЩ. Той планира големи промени в програмата си за студентски бригади за чужденци студенти. Информацията е на Асошиейтед прес.

Вече ще се забранява наемането на студенти във фабрики, складове и други места като заводи за пакетиране на морски храни, посочва документ на Държавния департамент. Предвижда се също да се забрани наемането на работа в магазини за издания и филми за възрастни, салони за масаж и стриптийз клубове.

Държавният департамент ще изисква


Спонсорите по програмата ще трябва да си отварят очите на четири, когато става дума за работни места, предлагащи законно занятие, но за които се знае, че са свързани с трафик на хора - например портиерски услуги, домакински дейности и модни агенции. Това е ново изискване на Държавния департамент.

Новите правила ще бъдат оповестени през март. Те идват близо година след като разследване на АП разкри масови злоупотреби в Лятната програма за работа и пътуване Джей-1, която всяка година позволява на над 100 000 чуждестранни студенти да работят в САЩ до 4 месеца. В програмата участват студенти от цял свят, като най-много са от Русия, Бразилия, Украйна, Тайланд, Ирландия, България, Перу, Молдова и Полша.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер