Банер

компании > класации


Четири български фирми спечелиха наградите на германската икономика

Рекорден търговски стокообмен между България и Германия от 6,8 млрд. евро, прогнозират от Германо-българската индустриално търговска камара

Федералната република остава най-големият пазар за български стоки.


„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ – компанията оператор на летищата Варна и Бургас грабна голямата награда в категорията „Голямо предприятие“ в годишната класация на Германо-българската индустриално търговска камара (ГБИТК).

Второто място бе за „Бер Хела Термоконтрол“ ЕООД, а „Булпрос Консултинг“ АД и „Лидл България ЕООД енд КО.КД“ си поделиха третото място.

За 13-и път Камарата отличи най-успешните фирми през годината, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения. Те бяха оценени от жури, включващо представители на бизнес средите, политиката и дипломацията. 27 бяха номинираните предприятия като членството в ГБИТК не беше условие за участие.

През 2016 г. компанията-победител „Фрапорт“ е реализирала инвестиции в размер на над 6,1 млн. евро в движими активи и ИТ оборудване в морските летища. Реализирала е и рекорден ръст на обслужените пътници от и до Германия - общо 38% за двете летища.

„Мултивак България Продакшън“ триумфира в надпреварата сред малките и средни предприятия. Компанията ще инвестира 37 млн. лв. до 2019 г. в откритата нова организация, която се специализира в производството на детайли и компоненти за опаковъчни машини.

Призьор в категорията „Корпоративна социална отговорност“ стана „Билла България“, а наградата за „Иновации“ бе присъдена на „Кауфланд България“.

Kaufland България кандидатства в тази категория с Концепция за енергоспестяване и намаляване на вредните емисии на вреден диоксид с единствена по рода си инсталация за отопление и охлаждане на магазините на веригата.

Нов рекорд в търговския стокообмен между България и Германия от 6,5 – 6,8 млрд. евро, прогнозира президентът на ГБИТК Тим Курт. Така Германия остава най-големият пазар за български стоки. Той допълни, че с икономически ръст от 3,6% страната ни стои над средното в ЕС и припомни желанието на германския бизнес у нас за съдебна реформа, ефективна публична администрация, прозрачни обществени поръчки и дуално професионално обучение.

„Благодаря ви за смелостта да поемете по пътя на предприемачеството и че избрахте България като място, на което да развивате идеите си“, обърна се към германските инвеститори и управителят на организацията Д-р Митко Василев (на снимката).

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер