финанси > банки


СИБАНК се включва в Европейска седмица на парите 2017

В рамките на европейската инициатива за финансова грамотност се организират открити уроци и посещение на ученици и студенти в централата на банката

Съвместната инициатива на Европейската банкова федерация и национални банкови асоциации се отбелязва в Европа за трета поредна година.

Европейската седмица на парите ще се проведе от 27 до 31 март 2017 г. Съвместната инициатива на Европейската банкова федерация и национални банкови асоциации се отбелязва в Европа за трета поредна година. Асоциацията на банките в България (АББ), която е неин член, организира инициативата за първи път в България.

Целта на Европейската седмица на парите е да се повиши обществената информираност по въпросите на финансовото образование и финансовата грамотност чрез организиране на различни събития за учениците, както на национално, така и на европейско ниво. В дългосрочен план целта на кампанията е да се подобри нивото на финансово образование в Европа, по-специално, за ученици в основните и средните училища.

В рамките на Европейската седмица на парите СИБАНК организира открити уроци и посещение на ученици и студенти в централата на банката.

В Първа английска езикова гимназия урок ще изнесе Кристоф Де Мил (на снимката горе), изпълнителен директор на СИБАНК. Банката подготвя и урок за ученици от X клас в 19 СУ „Елин Пелин“, както и за ученици от III до V клас в 73 СОУ „Владислав Граматик“. Урок ще има и с ученици от 119-то СУ “Академик Михаил Арнаудов”.

Открит урок пред ученици от ХI клас от Националната търговско-банкова гимназия на тема: “Кредитиране. Безконтактни технологии за разплащане и сигурност на плащанията.” в централата на банката ще проведат Светла Георгиева, изпълнителен директор “Риск” и Свилен Захариев – ръководител управление „Картови разплащания“.

Ще бъде организирана викторина, а правилно отговорилите ще бъдат възнаградени с прасенца-касички, любезно предоставени от АББ.

Вижте повече за Европейската седмица на парите: http://www.europeanmoneyweek.eu/

Повече информация ще намерите и на сайта на АББ: https://abanksb.bg/press/european-money-week-2017/


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер