бизнес > лица от бизнеса


Леонид Михелсон е най-богатият бизнесмен в Русия

Класацията е на авторитетното списание Forbes

Общото състояние на най-богатите руснаци нараства със 100 млрд. долара до 460 млрд. долара.


Собственикът на най-голямата частна газова компания в Русия Леонид Михелсон е най-богатият руски бизнесмен, според класацията на списание Forbes.

Изданието оценява неговото състояние за 2017 г. на 18.4 млрд. долара, което е с 4 млрд. долара повече от 2016 г.

Второто място е за собственика на русия производител на стомана "Северстал" Алексей Мордашов. Неговото богатството се изчислява на 17.5 млрд. долара. В Топ 3 се нарежда собственикът на Новолипетския металургичен завод Владимир Лисин с 16.1 млрд. долара.

Генадий Тимченко ("Новатек", "Стройтрансгаз", "Трансойл", СИБУР и др.) се класира на четвърто място с 16 млрд. долара. Пети е Алишер Усманов, в активите му влизат  "Металлоинвест", Mail.ru Group, "Мегафон", ЮТВ Холдинг и СТС Медиа. Усманов притежава 15.2 млрд. долара. Вагит Алекперов, един от собствениците на „Лукойл“ заема шестото място с 14.5 млрд. долара.

Общото богатство на първите 200 от най-богатите бизнесмени в Русия се е увеличило през годината със 100 млрд. долара и е достигнало до 460 млрд. долара, сочат данните на изданието. Броят на милиардерите също е нараснал от 77 на 96. Това автоматично покачва минималното състояние, необходимо за класиране в тази престижна класация, на 500 млн. долара през 2017 г. За 2016 г. минималната граница беше от 350 млн. долара.






 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер