Банер

компании > публични компании


Facebook: Ще комуникираме помежду си чрез силата на мисълта

Социалната мрежа разработва технология в областта на телепатията

Оптични системи за изобразяване на нервната система ще позволят на хората да пишат не с ръце, а директно чрез мозъка си.


Комуникация единствено чрез силата на мисълта. Такава технология разработва Facebook, като обяви това на ежегодната си конференция F8.

Тайно звено на компанията експериментира в областта на четенето на мисли вече няколко месеца. Социалната мрежа разработва оптични системи за изобразяване на нервната система, които ще позволят на хората да пишат не с ръце, а директно чрез мозъка си. Софтуерът ще даде възможност да се набират по 100 думи в минута, което е пет пъти по-висока скорост на писане от тази на което и да е устройство.

Това обясни Реджина Дюган, ръководител на отдела за експериментални технологии на компанията Building 8.

“Звучи невъзможно, но сме по-близо отколкото си представяте”, заяви тя, като обясни, че в бъдеще хората ще могат да споделят мислите си независимо от езика, на който говорят. Английски, испански или мандарин – всички те стават еднакви благодарение на бъдещата технология, прогнозира Дюган. От изказването ѝ все пак стана ясно, че проектът за четене на мисли все още е в начален етап.

В коментар на своята страница във Facebook Марк Зукърбърг коментира, че целта на бъдещата технология е тя да е лека и преносима. Дори простия избор между „да“ и „не“, който ще се извършва със своеобразен „мозъчен клик“ ще позволи на неща като добавената реалност да изглеждат далеч по-естествени. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер