Банер

за ценители > винен бизнес


Ралица Георгиева ще представи на Discover.Vino World осем знакови изби от Италия

Собственичката на Rali Wine пред exporter.bg: По време на изложението посетителите ще могат да дегустират Совиньон Блан на изба Ронки Ро Фриули - един от най-добрите в света

Ралица Георгиева води в София култови имена от света на виното в Италия.


Събитието: На 12 и 13 май 2017 виненото събитие на пролетта ще ви отведе на вълнуващо пътешествие в най-интересните винарски райони по света. Пространството на втория етаж в Сан Стефано Плаза (на улица Сан Стефано 22, срещу входа на БНТ) ще бъде разделено на няколко основни зони, спрямо най-важните винени райони на света.

Чуждестранните вина: С повече от 450 различни чуждестранни вина Discover.Vino World обхваща невероятното разнообразие от стилове и произход, сортове и производствени техники в световното вино.

Стар и Нов свят: Най-силно ще бъде представена Италия – със 170 вина за дегустация. Другата голяма географска зона, разбира се, е за Франция - с над 110 вина. Останалите производители от Стария континент ще може да намерите в зона Другата Европа, където са представени Испания, Португалия, Германия, Австрия, Гърция, Турция… Новият свят ще покаже над 80 вина за дегустация от Нова Зеландия, Австралия, ЮАР, Аржентина, Чили и Калифорния.

Ралица Георгиева, собственик на Rali Wine ще представи по време на изложението 8 знакови изби от Италия. Тя доставя техни вина в България. Ралица ще доведе на Discover.Vino World собственици на някои от тези забележителни изби.

Ето и увлекателния разказ на Ралица, специално за exporter.bg, за избите, които представлява в България и които ще представи по време на изложението в  Сан Стефано Плаза.

Изба Негро – Пиемонте


Фамилия Негро се занимава с вино от 1670 г. Днес е световноизвестна с много престижни международни награди. Намира се в зона Роеро. Имат лозя и в зона Барбареско, както и в Бароло, Жиовани.

Фамилия Негро днес е световноизвестна с много престижни международни награди.

Негро е първият, който прославя сорта  Арнейс по света като квалитетно вино. Той прави от сладко вино Арнейс сухо. Това се случва през далечната 1971 г.

Изба Терредора


Изба Терредора на Паоло Мастроберардино е една от най-големите и известни изби в областта Кампания. Собствениците притежават към 180 хектара лозя, отглеждат местни сортове Греко ди Туфо, Фиано ди Авелино, Фалангина, Алянико. Вината на избата попадат в най-престижните световни класации - Wine Spectator Gold 2012, 2007, 2006 и в топ 100 на най-добри вина в света в Wine Advocate, Wine Entusiast и Decanter Oro.

Eдин от братята Лучо, технолог на избата, през 2006 г. е номиниран за най-добър енолог на бели вина в Лондон на The International Wine Challenge.

Изба Санта София


Намира се в сърцето на Валполичелла Верона, където вино е правено от античността. Тук е известната вила Palladio от 1560 г. Избата е световно известна с международни признания. Нейното Амароне е определено като едно от трите най-добри в света. Вината й изразяват по най-добрия начин територията на зона Верона като обхващат зоните на езерото Гарда с Бардолино, Лугана, Пинот Грижио, Кустоза, зона Соаве и престижните вина на Валполичелла, Амароне и Речотто.

Фина Вини


Фина Вини се намира в най-югозападната част на Сицилия, на 15 км от Марсала и на 15 км от Трапани, срещу известния остров Моция и престижните солници на Трапани. Избата е създадена от известния енолог Бруно Фина.

На снимката от ляво на дясно: Бояна Сирянова, Ралица Георгиева и Бруно Фина.

Той е ученик на най-големия енолог в Италия Джакомо Такис, революционер в италианското вино, създател на най-престижни вина в Италия като Sassicaia, Tignanello и Solaia.

От избата решават да посадят интернационалните сортове Совиньон блан, Вионие, Мерло, Траминер, Сира и в същото време отдават по - голямо значение на местните сортове Грилло, Зибиббо, Неро д'Авола, които извеждат на световния пазар като квалитетни вина. Мотото на Бруно е да прави квалитетни натурални вина, които изразяват тяхната територия и са достъпни за всеки.

Феуди ди Гуаниано Салерно


Пренасяме се в слънчевата Пулия с типичните й сортове интерпретирани по най-добър начин от изба Феуди ди Гуаниано. Това са Примитиво, Негроамаро, Вердека, Малвазия Нера. Изба с куп международни награди.

Кантине Оливелла-Везувий


Избата се намира на северния склон на Монте Сомма Везувиана. Произвежда около 40 000 бутилки годишно. Известна е с местните сортове Каталанеска. Първи правят от десертно грозде квалитетното вино Каталанеска, сервирано днес в най-престижни ресторанти.

Изба Кантине Оливелла е известна с местните сортове Каталанеска..

Другият интересен сорт е Капретоне и Пиеди Росо.

 

Маркези ди Монталто


Маркези ди Монталто се намира на най-високата точка на Олтрепо Павесе. От избата създават Валле дел Ризлинг като насажденията са с Ризлинг Ренано. Тяхното мото е само Ризлинг и Пино Неро, най-престижните сортове в света. Технолог на избата е известния Фабрицио Марци. Маркези ди Монталто интерпретират по най-добрия начин двата сорта.

Ронки Ро Фриули, Колио


Малка бутикова изба, известна с най-добрия Совиньон Блан, поради факта, че насажденията са от Сансер, Франция - родината на Совиньон Блан в света. Ще имате удоволствието да го опитате на изложението.

Ралица Георгиева ще доведе в София големи вина от света на виното. Ето кои:


Джовани Негро – собственик на изба Негро Пиемонте

Габриеле Маркези – собственик на изба Маркези ди Монталто

Фабрицио Марци - енолог на изба Маркези ди Монталто и бивш вицепрезидент на Италианската сомелиерска асоциация.

Димитър Дженев

 

Коя е Ралица Георгиева. За първи път в българските медии тя бе представена в exporter.bg. Вижте как: http://exporter.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=700:2013-08-12-12-47-25&catid=9:2011-06-07-14-22-22&Itemid=15

Снимки: Личен архив на Ралица Георгиева

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер