бизнес > бизнес и технологии


Напълно автоматизиран робот произвежда инструменти за „ВСК Кентавър“

„В условията на постоянно променящия се пазар и недостига на квалифицирана работна ръка, ние залагаме на роботизираните системи като ефективно решение за разширяване потенциала си като конкурентноспособен производител на металообработващи инструменти“, сподели пред exporter.bg Мариана Печеян, собственик на компанията.

Роботизираната машина позволява изработката на нов вид прецизни инструменти от твърда сплав, с което се допълва производствената гама на компанията.Българският лидер в производството на металообработващи инструменти „ВСК Кентавър“ пусна в експлоатация 5-осен шлифовален център с цифрово-програмно управление Walter Helitronic Mini Power с роботизирана смяна на заготовки.

Основното предимство на новата машина е автоматизацията, позволяваща серийно производство на големи партиди инструменти без намесата на оператор. Вградените интелигентни функции за управление, енергоспестяване и опазване на околната среда са предпоставка центърът да бъде обслужван достъпно, ефективно и безопасно.

Роботизираната машина позволява изработката на нов вид прецизни инструменти от твърда сплав, с което се допълва и разнообразява производствената гама на компанията.

„Първоначално оборудването ще го използваме за удовлетворяване собствените потребности на фирмата от твърдосплавни инструменти, но постепенно ще въведем и нови специални разработки, които ще предлагаме на местния и международен пазар“, заяви за exporter.bg Мариана Печеян, собственик на компанията.

Роботизираната машина позволява изработката на нов вид прецизни инструменти от твърда сплав, с което се допълва и разнообразява производствената гама на компанията.

Walter Helitronic Mini Power е оборудвана с роботизирано устройство за зареждане, състоящо се от робот с 6 управляеми оси, 5 от тях регулируеми, двучелюстен грайфер и палетна система, както и автоматична позиционираща и измервателна система.

Системата за циркулация на охлаждащото средство е с вместимост около 350 литра и налягане 80 л/мин при 7 бара, което позволява по-бързо отвеждане на стружките и увеличава производителността.

Излъчените нива на шум в автоматичен режим на работа са по-малки от 70 децибела. По този начин машината изцяло съответства на съвременните изисквания за оптимална работна среда.

Модерният софтуер за програмиране позволява автоматично шлифоване на всички познати геометрии на инструменти – цилиндрични, конични и други. Чрез симулация в реално време може да се проследява и оптимизира шлифоването във всеки един етап. Чрез него има възможност за бързо програмиране на стандартни и специални инструменти, което съкращава времето и разходите за производство и води до разширяване на производствения капацитет.

Биляна Николова

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер