бизнес > лица от бизнеса


Дамата, която покори винения Еверест

Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт

В заключителната вечер на 40-тия юбилеен световен конкрес по лозарство и винарство й бяха връчени диплома „Магистър на науките по Винен мениджмънт“ и международна диплома  - „Мениджмънт в сектора на винопроизводство и лозарство“ от университета СупАгро (Монпелие, Франция).


В заключителната вечер на 40-тия юбилеен световен конкрес по лозарство и винарство, на Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт бе връчена диплома „Магистър на науките по Винен мениджмънт“.

Освен тази диплома тя получи и международна диплома  - „Мениджмънт в сектора на винопроизводство и лозарство“ от университета СупАгро (Монпелие, Франция). Дипломата й бе връчена от Моника Кристман, Президент на OIV; Жан-Мари Оран, Генерален директор на OIV; Мишел Бурки, Генерален делегат на AUIV, Никола Голдшмид, Директор на програмата „Магистър на науките по Винен мениджмънт“ на OIV.
Цветелина Николова благодари на ръководителите на организацията за това, че те избраха именно 40-ия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство и 15-та Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV), за да й връчат дипломата.

За мен „Магистър на науките по Винен мениджмънт” не е само образователна степен или титла – това е книгата на живота ми. Това е знание и опит, чиито мащаби ми е много трудно да опиша в този момент. С тези думи Цветелина Николова се обърна към представителите на най-престижната винена институция OIV (International Organisation of Vine and Wine) по време на Гала вечерята, пред повече от 400 гости от цял свят в зала „София“, хотел „Маринела“.

Престижните дипломи нареждат Цветелина Николова сред най-високопоставените експерти в областта на винопроизводството, винения мениджмънт и маркетинг. Тя е и най-младата българка сред носителите на професионалното свидетелство.

Още за Цветелина Николова

Цветелина Николова е управляващ директор на винарските изби Катаржина Естейт, Белица Уайнъри, Кончерто Уайнъри, както и на „Платинум Брандс“  България и Румъния, дистрибуторска компания за вина и високоалкохолни напитки.

Завършила е бакалавърска степен по политология на френски език и има придобита магистърска степен по МИО от УНСС. Тя е завършила най-престижния международен институт OIV ( International Organization of Vine and Wine) с две международни дипломи:

„Мениджмънт в сектора на винопроизводство и лозарство“ от университета СупАгро ( Монпелие, Франция)
„Магистър на науките по Винен мениджмънт“ от OIV

Престижните дипломи нареждат Цветелина Николова сред най-високопоставените експерти в областта на винопроизводството, винения мениджмънт и маркетинг. Тя е и най-младата българка сред носителите на професионалното свидетелство.

Стартира кариерата си през 2001 г. като маркетинг специалист и търговски представител в Red Bull България. От 2003 г. започва работата си в Белведере България като търговски представител, а от 2006 г. до 2011 г. е търговски и маркетинг директор, след което и управител  на холдинга.

Цветелина Николова бе обявена за „МЛАД МЕНИДЖЪР“ на 2012 г. Тя е носител и на отличието „НАЙ-БЪРЗО РАЗВИВАЩ СЕ МЛАД МЕНИДЖЪР“ на сп. „Business Lady“, както и на наградата „НАЙ-УСПЕШЕН МЛАД МЕНИДЖЪР“ на конкурса „Мисис - Дама на Годината“.

През 2014г., на Цветелина Николова беше връчен приза „БИЗНЕС ЛИДЕР НА ГОДИНАТА“ по време на годишните награди на Visa Club.

Тя е сред десетте финалиста на престижния национален конкурс „МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА“  2015 и „МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА“ 2016.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер