финанси > инвестиции


Нова инвестиция на Palfinger за 7 млн. евро

Премиерът Бойко Борисов откри разширеното производство на завода на австрийската компания

Инвестицията ще осигури нови 100 работни места.

Премиерът Бойко Борисов откри разширеното производство на завода на австрийската Palfinger в Червен бряг.

Компанията е инвестирала в страната ни над 100 млн. лева и е осигурила повече от 1000 работни места. Инвестицията в разширението на производствения корпус е за 7 млн. евро, с които предвижда да увеличи производствения капацитет на завода с 30%, както и да осигури нови 100 работни места. Очаква се и 30% ръст в продажбите, които на годишна база са между 20-22 млн. Евро.

"Убеден съм, че все повече инвеститори ще продължават да идват в Северозапада", подчерта премиерът Бойко Борисов в Червен бряг и допълни, че се готви и голяма инвестиция в Плевен. „Стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион“, каза още той.

"Палфингер" присъства българския пазар от 1999 г., когато започва да прави първите стъпки и инвестира първо в Червен бряг, като закупува част от производствено хале в бившия военнопромишлен комплекс на завод "Бета".

Компанията има два големи завода – единият произвежда хидроцилиндри за подемните устройства на "Палфингер", а другият, в Червен бряг, произвежда стоманените компоненти. Общо в двете предприятия работят около 1100 души. Годишните им обороти са над 65 млн. евро.

Компанията цели да изгради високотехнологично монтажно звено и не само да произвежда компоненти, а да добави и други дейности като лакиране и в бъдеще да произвежда готови продукти, като например готово подемно устройство.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер