бизнес > бизнес и образование


„Палфингер Продукционстехник България“ откри свой учебен център

425 ученици, 16 професионални училища и 62 предприятия са включени в програмата за дуално обучение, заяви по време на откриването заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов

Той напомни, че секторите, в които се осъществява дуално обучение са: машиностроене, млекопреработвателна промишленост, електротехника, газова техник, мехатроника и туризъм.


Австрийската компания „Палфингер Продукционстехник България“ откри свой учебен център в с. Тенево, съобщи Министерството на икономиката.

На събитието присъстваха заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов,  заместник-председателят на надзорния съвет на „Палфингер“ АГ Ханес Палфингер, управителят на завода Андреас Щраух, кметът на община Тунджа Георги Георгиев и областният управител на Ямбол Димитър.

„Откриването на новия учебен център, изграден по проект за въвеждане на дуалното обучение, отговаря на водената от Министерство на икономиката политика за преодоляването на недостига на квалифицирана работна ръка за предприятията в България и намаляването на младежката безработица“, заяви по време на откриването заместник-министърът.

Зам.-министър Борисов подчерта, че осигуряването на връзка между бизнеса и образователната система, както и наличието на квалифицирани кадри за нуждите на бизнеса са ключова предпоставка за развитието на инвестиционната дейност във всички региони на страната и за постигане на устойчив икономически растеж.

Той напомни, че секторите, в които се осъществява дуално обучение са: машиностроене, млекопреработвателна промишленост, електротехника, газова техник, мехатроника и туризъм. По думите му към момента са включени 425 ученици, 16 професионални училища и 62 предприятия.

Новите инвестиции в завода са показател за нарастване на инвестиционната активност в страната и положителна референция за доверието на инвеститора в стабилността на бизнес средата в България, заяви още Лъчезар Борисов.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер