финанси > инвестиции


На бизнес среща бе представен общински проект за обособяване на индустриална зона Сандански

"Държавата може да го подкрепи, ако има потенциал за навлизане на нови инвестиции в региона“, коментира Александър Манолев, заместник-министър на икономиката.

„За последните десет години са отчетени 3.68 млрд. евро нетни преки чуждестранни инвестиции от Гърция, с което страната се нарежда на 3-то място по размер на преките инвестиции в България“, отбелязва заместник-министър Манолев по време на бизнес срещата.

Гръцкият бизнес има интерес към Югозападна България, заради близката локация и допълнителните възможности, които страната ни може да предложи. Това стана ясно по време на среща между заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, кметът на Сандански Кирил Котев и Минко Герджиков, изпълнителен директор на Гръцкия бизнес съвет в България.

По време на нея бе представен общинският проект за обособяване на индустриална зона Сандански и бяха коментирани перспективите пред него, съобщи Министерство на икономиката.

„За последните десет години са отчетени 3.68 млрд. евро нетни преки чуждестранни инвестиции от Гърция, с което страната се нарежда на 3-то място по размер на преките инвестиции в България“, каза заместник-министър Манолев. Той подчерта, че България се стреми да предлага все по-добри условия, за да се насърчи тази тенденция. „В Министерството на икономиката е входиран проект за обособяване на индустриална зона в Сандански и държавата може да го подкрепи, ако има потенциал за навлизане на нови инвестиции в региона“, обясни Александър Манолев.

По време на срещата бе договорено да се организира българо-гръцки бизнес форум, на който да бъде представен проекта за индустриална зона Сандански и мерките за насърчаване на инвестиции в България. Според изпълнителният директор на Гръцкия бизнес съвет Минков Герджиков има интерес от страна на компании от южната ни съседка към този регион и като цяло към страната ни, защото можем да предложим близка локация до родината им и същевременно достъп до единния европейски пазар.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер