експорт > пазари


700 млн. лв. е делът на онлайн търговията в България

9% от родните компаниите продават онлайн, а около 27% от потребителите са пазарували в мрежата през последната година, по данни на Евростат

Данните на eBay показват, че днес търговците от България достигат до 34 чуждестранни пазари, като 76% от тях са реализирали продажби на четири или повече различни континента през платформата.


700 млн. лв. е делът на онлайн търговията в България, като отрасълът отбелязва устойчив ръст през годините.

Това каза заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на откриването на „eBay Seller Summit 2017“, което за първи път се организира в страна от Източна Европа.

9% от компаниите в България продават онлайн, а около 27% от потребителите са пазарували в мрежата през последната година”, сочат данните на Евростат. Заместник-министър Манолев посочи, че ръстът, който онлайн търговията има в страната ни изпреварва средния за Европейския съюз, но все още сме в етап на догонване на западните държави по този показател.

Той допълни, че броят на малките и средни предприятия в България е над 316 000, което представлява 99,8% от общия брой на нефинансовите предприятия в страната.

Данните на eBay показват, че днес търговците от България достигат до 34 чуждестранни пазари, като 76% от тях са реализирали продажби на четири или повече различни континента през платформата. За миналата година те са генерирали общ оборот от около 70 млн. щ. д.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер