финанси > инвестиции


Френска компания ще строи завод за самолетни части в Пловдив

Инвестицията е за 11 млн. евро и ще бъдат разкрити 200 работни места

„В завода ще се произвеждат дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите“, уточни Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“.


Френската компания „Латекоер“ ще вложи 11 млн. евро в изграждането на завод за самолетни части в Пловдив, съобщиха от Министерството на икономиката.

На церемонията по полагане на първа копка присъстваха заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, Иван Тотев, кмет на Пловдив, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Н. Пр.Ерик Льобедел, посланик на Франция и Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“.

Компанията е със стогодишна история в производството на врати, електрически шкафове, панели за пилотни кабини и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании, като „Еърбъс“, „Боинг“ и др. На първия етап инвестицията възлиза на 11 млн. евро и ще бъдат разкрити 200 работни места, стана ясно по време на церемонията.

Заводът ще бъде на площ от 5 хил. кв. метра, ще осигури 200 работни места, а през първите 3 години инвестицията ще достигне 15 млн. евро, заяви Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“.

„В него ще се произвеждат дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите“, уточни още той.

„Все повече компании от различни сектори се насочват към България, за да реализират успешен бизнес“, заяви заместник-министър Борисов и допълни, че през последните години търговско-икономическите отношения между България и Франция бележат положително развитие, и тази инвестиция е свидетелство за интереса на френските компании към България.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер