финанси > инвестиции


Най-голямата банка в света с интерес за инвестиционни проекти у нас

Китайската ICBC предоставя всеобхватни финансови продукти и услуги на 5.77 милиона корпоративни клиенти и 520 милиона лични банкови клиенти

„България е една от държавите, в които нямаме реализирани мащабни проекти и имаме интерес за разширяване дейността си в този регион“, отбеляза Шимон Островски, директор в ICBC и председател на инструмента SINO по време на срещата си със заместник-министърът на икономиката Александър Манолев във Варшава.

Представители на инструмента SINO - CEEF Capital, към най-голямата банка в света – китайската ICBC, ще бъдат на посещение в България за проучване на проекти с потенциал за инвестиране, съобщиха от Министерство на икономиката.

„България е една от държавите, в които нямаме реализирани мащабни проекти и имаме интерес за разширяване дейността си в този регион“, отбеляза Шимон Островски (на снимката вдясно), директор в ICBC и председател на инструмента SINO по време на срещата си със заместник-министърът на икономиката Александър Манолев (на снимката вляво) във Варшава.

По думите му банката се интересува от проекти на стойност над 50 млн. евро и е готова да инвестира и в инфраструктурата на страната.

„Страната ни е политически стабилна, като макроикономическите ни резултати отбелязват устойчиво увеличение, а ръстът на БВП е над средния за ЕС“, зачви от своя страна Манолев и подчерта, че благодарение на тези резултати се наблюдава завишен инвеститорски интерес, в това число и за мащабни проекти.

Индустриалната и търговска банка на Китай (ICBC) е най-голямата в света банка в класацията по пазарна капитализация, депозит на клиенти, печалба и стойност на марката. Банката предоставя всеобхватни финансови продукти и услуги на 5.77 милиона корпоративни клиенти и 520 милиона лични банкови клиенти по силата на дистрибуторската мрежа, състояща се от 16 939 местни институции, 412 чуждестранни институции и над 1 608 кореспондентски банки по света, както и чрез електронното банкиране.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер