Банер

за ценители > lifestyle


Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания ше открият Уиски Фест София

Половинвековно уиски е сред атракциите на събитието

15 световни имена пристигат за да водят майсторски класове.

Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания ще открият чакания цяла година WHISKEY FEST SOFIA – най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, което ще се проведе от 27 до 29 октомври в Sofia Event Center.

Гостите ще избират сред над 400 уискита от цял свят. Ценители и любители ще се насладят на палитра от невероятни марки – освен познатите ни ирландски, шотландски и американски, ще има японски, уелски, тайвански и индийски.

Страхотна възможност се отваря пред гостите на феста, които ще могат да опитат рубинени и кехлибарени уискита, сладки и опушени, изключително рядко срещани напитки, както и ръчно направени колекционерски питиета.

Билетите вече са в продажба в www.ticketlogic.bg и важат за трите дни на фестивала. Премиум билетът осигурява повече уиски кредити за дегустация на различни видове напитки, които се сервират по половин унция – 15 милилитра.

За втора поредна година входният билет за Уиски Фест София дава достъп и до отделна фестивална зала с над 60 разновидности коняк и ром. Там ще стане ясно защо ромът е бил част от порциона на британските моряци и какво означава VS, VSOP и XO.

Половинвековно уиски е сред атракциите на събитието, което предлага още възможност да се представят и малко по-млади варианти на „водата на живота”, отлежали три и четири десетилетия.

По време на феста в специален магазин ще се предлагат всички марки уискита - на цени на вносителите. Любителите на коктейли ще избират между 35 вида – създадени на основата на уиски. Ръчно направен шоколад с малцово уиски, бъргъри с бърбън и праскова или със сос от опушено уиски, френски сирена и пури ще бъдат представени на гостите на уиски празника, за който от чужбина пристигат 15 световни имена да водят Майсторски класове.

Български рекламен експерт ще разкаже за уискито в киноиндустрията, а собствениците на най-добрите уиски барове у нас ще разкрият пред любознателните гости на феста, как са съчетали хобито с професията си.Всяка вечер в 22:00 ч. ще се тегли томбола, от която щастливци ще печелят бутилки отлежало уиски, уикенд-почивка и елегантни аксесоари.

Организаторите препоръчват на гостите на феста да не дегустират уиски на гладно, както и да пият много вода между отделните семплинги. Уиски фестът се е погрижил и за безопасното прибиране на гостите - специален партньор на събитието е таксиметрова компания, която ще вози посетителите след феста с отстъпка

Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2017 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia

За повече информация може да пишете на електронен адрес  Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер