Банер

за ценители > lifestyle


Посланиците на САЩ, Великобритания и Ирландия подкрепиха зелената идея на Уиски Фест София 2017

Ексклузивна томбола по време на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа дава възможност да бъдат спечелени страхотни награди като бутилки уиски, почивки за двама, аксесоари, вкусотии и други изненади.

Средствата от томболата ще бъдат насочени към залесяване на столицата с повече дъбови насаждения.


Посланиците на САЩ, Великобритания и Ирландия, които откриха шестия Уиски Фест в Sofia Event Center, адмирираха зелената кауза на организаторите за подобряване на въздуха в столицата с нови насаждения.

Ексклузивна томбола по време на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа дава възможност да бъдат спечелени страхотни награди като бутилки уиски, почивки за двама, аксесоари, вкусотии и други изненади. Големият късметлия на Уиски Феста, чието име ще стане ясно в неделя, 29 октомври, ще си тръгне с уникална колекция от 60 бутилки престижни марки уискита.

Колекцията (на снимката горе), която притегля като магнит погледите на посетителите, е изложена в средата на залата. Тя съдържа не само познати ирландски, шотландски и американски, но също така японски, тайвански, индийски, опушени, сладки, кехлибарени, рубинени и ръчно направени колекционерски питиета. Средствата от томболата ще бъдат насочени към залесяване на столицата с повече дъбови насаждения. Първите билети за томболата бяха закупени от посланичката на Великобритания у нас Ема Хопкинс, като другите дипломати – Майкъл Форбс и Мартина Стронг, я последваха, щом разбраха за благородната идея за повече зеленина и по-чист въздух в София.

Първите билети за томболата бяха закупени от посланичката на Великобритания у нас Ема Хопкинс, като другите дипломати – Майкъл Форбс и Мартина Стронг, я последваха, щом разбраха за благородната идея за повече зеленина и по-чист въздух в София.

Огромен интерес предизвика най-скъпата бутилка уиски - над 13 000 лв. Ценната течност в нея е отлежавала цели 4 десетилетия.

По време на феста могат да се опитат и да се купят с отстъпка световноизвестни марки питиета от впечатляващия специален магазин на фестивала. Сред изненадите са 120 бутилки собствена марка уиски на Whiskey Fest Sofia, отлежало в 2 вида бъчви и бутилирано за ценители.

Уиски Фест София очаква своите гости до неделя включително, като билети се купуват на място и важат за всичките дни на фестивала. Премиум билетът осигурява повече уиски кредити за дегустация на различни видове напитки, които се сервират по половин унция – 15 милилитра.

Всяка вечер по време на Уиски Феста се вихрят публични дебати, на които американските, шотландските и ирландските уискита си оспорват палмата на първенството. Майсторските класове, за които пристигнаха 20 специалисти от чужбина, посвещават гостите в историята и тайните на световно известите дестилерии. Сред дългоочакваните теми са скритите послания на етикетите, изкуството на японското уиски и присъствието на „водата на живота” на големия екран. Огромна чаша, известна като „уиски граал“, прикова погледите на гостите на феста, както и напитки, бутилирани в шишета като от старинна аптека. За любителите на оригиналния винтидж има възможност за дегустация на уиски от специално доставена бъчва с отлежаващ елексир. Мъже с папийонки, красиви жени с изискани тоалети и бижута, звезди и бизнесмени – за пореден път Уиски Фест предлага атмосфера на световно ниво.

Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2017 ще намерите наа www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер