Банер

компании > класации


За пета поредна година връчваме наградите “Експортьор на годината”

Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени

Патрон на събитието за пета поредна година е Министерството на икономиката, а генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината 2016“ - СИБАНК и ОББ, част от KBC Груп.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи на 2 ноември за пета поредна година наградите “Експортьор на годината”, върху които държи изключителните права. Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт.

Големите награди ще са за: Най-големи приходи от експорт за 2016 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2016 г., Най-устойчиво развитие в експорта и Завоюване на нови пазари през 2016 г.

Тази година за четвърти път ще има специална награда За рестарт. Тя е за фирма постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в сектор „Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение“..

Освен големите призове, ще бъде връчена и награда за Най-големи приходи от експорт за 2016 г. в секторите Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Производство на храни и напитки, Транспорт и логистика, Парфюмерия и козметика.

Патрон на събитието за пета поредна година е Министерството на икономиката, а генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината“ - СИБАНК и ОББ, част от KBC Груп.

Конкурсът е от изключително значение, защото наградите ще донесат престиж на компаниите победители и защото това ще стимулира останалия малък и среден бизнес, върху който се крепи експортът на България. А той е локомотивът на всяка една икономика.

Силният експорт означава силни компании, а оттам силна държава и по-висок стандарт на живот на нейните граждани.

Конкурсът “Експортьор на годината” бе първият опит да се отдаде заслужено внимание на българския износ, който се увенча с успех.  През месец юни 2014 г. беше учреден “Клуб на експортьора”, а броят на фирмите, които влизат в него, непрекъснато расте.

Церемонията по връчването на наградите “Експортьор на годината” ще се състои на 2 ноември, четвъртък, от 19.00 часа, в Народен театър “Иван Вазов”.

(Очаквайте публикация с всички номинирани за големите призове и за призовете в отделните сектори) 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер