експорт > класации


Куминяно Фрут ООД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2016 г.

“Експортьор на годината” за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2016 г. стана АТС Стоун ООД, а приза за Завоюване на нови пазари отиде при Айгер Инженеринг ООД. Носител на наградата за Устойчивост на развитие е Брезово АД.

Патрон на събитието за пета поредна година бе Министерството на икономиката, а генерален спонсор на връчването на наградите „Експортьор на годината 2016“ - СИБАНК и ОББ, част от KBC Груп.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за пета поредна година наградите “Експортьор на годината”. Мястото на събитието бе Народния театър "Иван Вазов". Класациите на exporter.bg обхващат фирмите от малкия и среден бизнес, защото за сайта е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

По данни на Националния статистически институт през 2016 г. предприятията в България са изнесли стоки за 47.186 млрд.  лв. 45.5 % от тези 47.186 млрд.  лв. идват от експорта на фирмите от малкия и средния бизнес. Това каза при откриването на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината“ 2016 Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg.

Голямата награда за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. спечели фирма Куминяно Фрут ООД. Микеле Санторелли (горе на снимката вдясно), управител и съдружник в компанията получи ценния приз от Лъчезар Борисов (горе на снимката вляво), заместник- министър на икономиката.

За трети път тази година exporter.bg даде награда „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Носител на приза стана Брезово АД. Експорт мениджърът на компанията Николай Иванов (вдясно) получи кристалния плакет от Франк Янсен – Член на Кънтри тийма на Кей Би Си Груп за България, член на УС на СИБАНК и ОББ, Изпълнителен директор „Корпоративно банкиране“ и „Малки и средни предприятия“ на СИБАНК и ОББ.

За пета поредна година Министерството на икономиката бе партньор на събитието.

Наградата за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2016 г. отиде при фирма АТС Стоун ООД. Лъчезар Борисов, заместник- министър на икономиката връчи наградата на Светлана Чифлиджанова, управител на компанията.

Големият приз - за Завоюване на нови пазари през 2015 г., бе спечелен от фирма Айгер Инженеринг ООД.

За трети път тази година exporter.bg даде награда „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Носител на приза стана Брезово АД. Експорт мениджърът на компанията Николай Иванов получи кристалния плакет от Франк Янсен – Член на Кънтри тийма на Кей Би Си Груп за България, член на УС на СИБАНК и ОББ, Изпълнителен директор „Корпоративно банкиране“ и „Малки и средни предприятия“ на СИБАНК и ОББ.

Тази година за четвърти път бе връчена специална награда За рестарт. Тя е за фирма  РАИС ООД,  постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на машиностроенето. Нишан Бъздигян, управител на компанията, получи наградата от Сашо Чакалски, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Общинска банка.

Победителите и номинираните


Експортьор на годината по приходи за 2016 г. :


Номинирани:
Агри България ЕООД
Брезово АД
Куминяно Фрут ООД

Победител: Куминяно Фрут ООД


Експортьор на годината за динамика на развитие за 2016 г.:


Номинирани
Алтея Органикс ООД
Динас АД
АТС Стоун ООД

Победител: АТС Стоун ООД


По сектори:


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. - Добив на въглища, метални руди, неметални материали и суровини


Номинирани:
Дионисомарбле-България EООД
Динас АД
Минерал 2000 ЕООД

Победител: Дионисомарбле-България EООД


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. - Производство на основни метали

Номинирани:
Метекно България АД
Просал Тюбс ЕАД
ВМВ Метал ООД
МГ. Аноди Интернешънъл АД

Победител: Метекно България АД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. - Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение


Номинирани:
АПС – Трейдинг ООД
РАИС ООД 
Подемкран АД
Айгер Инженеринг ООД

Победител: АПС – Трейдинг ООД


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. - Производство на хранителни продукти и напитки


Номинирани:
Агри България ЕООД
Куминяно Фрут ООД
Брезово АД
Бонмикс ЕООД

Победител: Куминяно Фрут ООД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2016 г.  - Производство на текстил и изделия от текстил, без облекла

Номинирани:
Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД
Лемприер Уул ЕООД 
Мак АД

Победител: Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. - Производство на почистващи, миещи, тоалетни и козметични препарати

Номинирани:
Рубелла Бюти АД
Солвекс – Козметични продукти
Роза Импекс ООД

Победител: Рубелла Бюти АД


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. - Производство на лекарствени вещества и продукти


Номинирани:
Джи И Фармасютикълс ООД
Ветпром АД, Радомир
Адифарм ЕАД, София

Победител: Джи И Фармасютикълс ООД


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. - Сухопътен транспорт, Воден транспорт, Въздушен транспорт, Складиране на товари и спомагателни дейности в транспорта

Номинирани:
Гопет Транс ЕООД
Ес Ти Ел Ойл енд Газ Сървисиз 
Кериър Нетуърк Сюлюшън ЕАД

Победител: Гопет Транс ЕООД

Партньори на събитието бяха: изба Синтика, Юротим, Дил Адвайзъри, изба Братанови, изба Беса Валей, Свинекомплекс Голямо Враново Инвест и Италианската търговска камара в България.

Видеоклип от събитието - част IВидеоклип от събитието - част IIГалерия от снимки

Видео и снимки: Божидар Марков и Антон Марков 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер