Банер

за ценители > гурме


Стартира GASTRONOMIX 2017 – единствения по рода си у нас форум за висша кухня и кулинарна култура

GastronomiX 2017 ще се проведе за втора поредна година в рамките на СИХРЕ (Специализирано изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване) в Интер Експо Център от 8 до 11 ноември 2017 г.

Три важни събития ще представи тазгодишното издание на международния форум - Bocuse D’Or България, GastronomiX PRO и WiFo.


Най-престижното професионално кулинарно състезание в света Bocuse d’Or ще се проведе на 9 ноември. Състои се от отборно приготвяне на изискано меню от висшата кухня за определено време, на базата на зададени предварително основни продукти и по строго определени правила.

Състезателите се оценяват от професионално жури, а отборът, спечелил националната квалификация, получа правото да участва на Европейския кръг на Bocuse d’Or в Торино през 2018.

На 9 и 10 ноември ще се състои GastronomiX PRO, форумът за професионалисти, в който талантливи и признати български и световни авторитети в професионалната кухня предават знанията и уменията си на свои по-млади колеги.

Сред лекторите тази година са известни имена като Ян Сминк от Холандия, утвърдените български шеф-готвачи Георги Бойковски, Милен Панев, Светозар Георгиев и Ивайло Димитров, топ-сладкарите Ради Стамболов и Борислав Екзархов, както и д-р Джон Дънинг – бивш тренинг мениджър на Gordon Ramsey Holdings и настоящ преподавател в Sheffield Hallam University, гост на Кулинарна академия HRC.

В последния ден на GastronomiX ще се проведе WiFo 2017. Форум за вино (wine) и храна (food), предназначен за хора, за които добрата храна и виното, освен здравословен начин на живот и наслада за сетивата, са вековна култура и акт на творчество, общуване и ритуал, както и екологично и социално предизвикателство.

Лекторите са хора, които олицетворяват добрите примери и чиито истории са вдъхновяващи, искрени и предизвикват размисъл и дискусии.

Организатори и идеолози на GastronomiX са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и Издателство Гурме.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер