Банер

за ценители > винен бизнес


Представяме ви: Орбелия Мелник 55, реколта 2016

Идеята на това вино е да покажем потенциала на този български сорт и да предложим едно плодово, свежо и хармонично вино за  ежедневна консумация, казват от Винарна Орбелия за exporter.bg.

Орбелия Мелник 55 се съчетава добре с месни салати, пица, паста, барбекю, бели и червени меса, сирена и колбаси.

Орбелия Мелник 55, реколта 2016 е чистосортово вино от 100% Ранна Мелнишка лоза. Идеята на това вино е да покажем потенциала на този български сорт и да предложим едно плодово, свежо и хармонично вино за  ежедневна консумация, казват от Винарна Орбелия за exporter.bg.

Гроздето е от с. Левуново, община Сандански. Интересното при това вино е, че e винифицирано по две различни технологии. Алкохолната ферментация на половината от виното е протекла с диви дрожди, а другата половина с културни дрожди. Отлежавало е 10 месеца върху утайките в съда, след което е купажирано. Виното не е обработвано и стабилизирано, само грубо филтрирано преди бутилиране. То няма контакт с дъб на нито един етап от производството.

Интересното при това вино е, че e винифицирано по две различни технологии. Алкохолната ферментация на половината от виното е протекла с диви дрожди, а другата половина с културни дрожди. Отлежавало е 10 месеца върху утайките в съда, след което е купажирано. Виното не е обработвано и стабилизирано, само грубо филтрирано преди бутилиране. То няма контакт с дъб на нито един етап от производството.

Орбелия Мелник 55 има елегантен цвят с пурпурни оттенъци. Много приятна плодова атака и чистота в носа, с акценти на сочни червени плодове, доминирани от череша, малина и мъх. Вкусово е много сочно, обемно и с изключителна хармония, съчетала в себе си плодовостта и „дивата природа“ на сорта. Меките танини и добре овладяната свежест обуславят един приятен и запомнящ се финал.

 

 

Препоръчваме виното да се консумира леко охладено както самостоятелно, така и с храна. Съчетава се добре с месни салати, пица, паста, барбекю, бели и червени меса, сирена и колбаси, допълват от винарната.

Малката семейна винарна за себе си


Орбелия е малка семейна винарна, разположена в подножието на планина Беласица, до с. Коларово, в близост до гр. Петрич.

Основната ни идея е да създаваме висококачествени вина от традиционните за района сортове грозде. За целта отделяме специално внимание на гроздето, което добиваме от собствени лозови масиви, разположени в района на Петрич.

Отглеждаме над 120 декара лозя, сред които традиционните за региона червени сортове -  Широка мелнишка лоза, Ранна Мелнишка лоза, Сандански мискет, както и Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Рубин, Шардоне и Мускат Отонел.

Нашите лозови масиви са посадени върху канелени горски, делувиални и алувиално-ливадни почви,  които в съчетание с климатичните условия в нашия район създават идеални условия за развитие и узряване на нашето грозде.

Узряването на гроздето стриктно се следи от нашия екип от енолози и агрономи като се изчаква достигане на оптимална зрялост. Цялото грозде се бере на ръка и в касетки, сортира се и се използват само здравите зърна. Смачква се много нежно, отделят се чепките и по гравитационен път се транспортира в съд, където се провежда алкохолна фермeнтация.

Винарната е oборудвана с модерно технологично оборудване, закупено от водещи производители от България и Италия.

Съдовият ни капацитет е 100 000 л. вино, като имаме съдове с капацитет от 1000 л. до 10 000 л., което ни позволява да селектираме малки партиди висококачествени вина.

Следим качеството на нашите вина в съвременно оборудвана лаборатория.

Отлежаването им протича в дъбови барици от български, френски и американски дъб в специално помeщение с постоянен контрол на температурата и влажността.

Гордеем се с нашите вина, които изразяват тероара на нашия регион и се представят достойно на български и международни винени конкурси.

Вина с награди:


Via Aristotelis Cuvee 2014 - Златен медал от Балканския международен винен конкурс 2017.

Via Aristotelis Rose 2016 - Бронзови медали от Балканския международен винен конкурс 2017 и Rose Wine Expo 2017, Сребърен медал от Concours Mondial de Bruxelles 2017 и Сребърен медал от Винария 2017.

Orbelia Rose 2016 - Сребърен медал от Rose Wine Expo 2017

Via Aristotelis Chardonnay Barrique 2014 - Сребърен медал от Concours Mondial de Bruxelles 2016 и Златен от Винария 2016.

Via Aristotelis Rose - Златен медал от Винария 2016

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер