Банер

за ценители > винен бизнес


Bouquet Nouveau 2017 Organic, едно изключително вино на Винарска изба Edoardo Miroglio, вече е на пазара

Органичното вино е произведено по технология на "божоле нуво" - с въглекисела мацерация, направено е от един от най-интересните български сортове - Букет

Изба Edoardo Miroglio в с. Еленово е един от най-големите производители на органични вина у нас.

Bouquet Nouveau 2017 Organic - едно изключително вино на Винарска изба Edoardo Miroglio в с. Еленово, вече е на пазара. То е произведено по технология на "божоле нуво" - с въглекисела мацерация. Типично за тези вина е, че ферментацията се провежда на цяло грозде (непресовано). Гроздовите зърна се пълнят в съда, където се оставят, за да започне ферментацията. При този процес зърната се спукват и сокът се събира в долната част на съда. Това трае около 12 до 15 дни. Виното се източва, засява се за яблъчно-млечно кисела ферментация, след което се стабилизира, филтрува и се бутилира веднага, за да се консумира съвсем младо и плодово. В резултат на въглекиселата мацерация виното е със силно изразен плодов характер, лек и елегантен вкус.

Bouquet Nouveau е с рубинено-червен цвят и лилави отблясъци, свеж плодов букет от аромати (както подсказва името на сорта), червени и черни плодове, с очарователна, игрива свежест и леко цветист финал със спомен за теменужки, горски цветя и плодове в послевкус. Пивко и приятно вино за всеки ден, подходящо за почти всяко ястие, но най-добре се комбинира с паста, пица, ястия с нетлъсти меса и жълти сирена. Препоръчително е да се сервира леко охладено (13 градуса по Целзий).

Да отговориш на една световна тенденция


Интересът към биологично произведените продукти нараства с всяка година. Пазарът на биовино също много сериозно следва тази тенденция както в световен мащаб, така и в България.

Изба Edoardo Miroglio в с. Еленово е един от най-големите производители на органични вина у нас.

Bouquet Nouveau е с рубинено-червен цвят и лилави отблясъци, свеж плодов букет от аромати (както подсказва името на сорта), червени и черни плодове, с очарователна, игрива свежест и леко цветист финал със спомен за теменужки, горски цветя и плодове в послевкус.

За да може едно вино да е с удостоверен биопроизход, има много изисквания, като основните са: лозята трябва да са торени само с оборски тор, прекопаването да е извършено на ръка, за да бъде съхранена изключително важната почвена фауна, като същевременно се отстраняват и плевелите. Не се използват никакви хербициди и пестициди.

 

 

Следвайки всички тези изисквания, от 2012 г. избата произвежда органичното вино Bouquet Nouveau, което е направено от един от най-интересните български сортове Букет. Създаден през 1951 г., този сорт, за разлика от произтичащото от името му  внушение за съвкупност от ароматни цветя, не е българската версия на кюве - купаж от всички сортове в лозето. Той е създаден по метода на половата хибридизация чрез кръстосване на Мавруд и Пино ноар от екип български селекционери.

Заради несъмнените си качества и толкова важната грижа за околната среда от страна на производителя, както и заради много разумната цена на органичното вино Bouquet Nouveau - BIO на  винарска изба Edoardo Miroglio, това вино е изключително изгодна покупка, която ще достави радост на всеки за всеки повод.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер