Банер

за ценители > винен бизнес


Българска изба залага на иновативни системи за затваряне на своите вина

Новото PIXELS Мерло е с уникална тапа, от три елемента

Избата в град Съединение – New Bloom Winery представи второ българско вино с иновативната тапа Ardea Seal. То отново е в серията PIXELS – този път от сорта Мерло.


Избата в град Съединение – New Bloom Winery представи второ българско вино с иновативната тапа Ardea Seal. То отново е в серията PIXELS – този път от сорта Мерло. Именно такава полимерна тапа се използва за едни от най-скъпите френски вина от висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю. Тя се състои от три елемента: вътрешно тяло, външна обвивка и специален „щит”, който е в най-долната част и позволява контрол на кислорода в бутилката. Тя се отваря с тирбушон, запазвайки звука на издърпване на класическия корк и може да се ползва  многократно, обясниха експертите от New Bloom Winery.  Благодарение на слабата променливост на кислородния трансфер и химическата неутралност на материала вкусът на виното се запазва без промяна. Конструктивната иновация не допуска случайното счупване на тапата по време на отваряне при многократна употреба. Интересен факт е, че пенливото вино PIXELS се затваря с друга иновативна тапа – ZORK, която запазва свежестта на мехурчетата след отваряне и също е последен писък на модата във винените тапи.

Сред първите дегустатори на PIXELS Мерло бе Председателят на Асоциацията на сомелиерите в България г-н Михаил Марковски. Той открои аромати на конфитюр от сливи, нюанси на смокини, стафиди и шоколад с лека пикантност в новото PIXELS Мерло. Според него вкусът е мек, сочен, балансиран с достатъчно дълъг финал с букет на същите плодове и съставки.

Сред първите дегустатори на PIXELS Мерло бе Председателят на Асоциацията на сомелиерите в България г-н Михаил Марковски.

Освен това ми прави впечатление, че PIXELS има добро съотношение цена-качество. С две думи бих го определил като вино, което не се нуждае от компромиси докато го пия“, обобщи Михаил Марковски при опитването на новото Мерло.

 

 

Виното се произвежда от изцяло собствени лозови масиви в Найден Герово, Тракийска низина.

Мерлото на свой ред e сред най-харесваните червени сортове у нас, категорични са пазарните данни следвано от Каберне Совиньон. Според Марковски заедно със Сира и Мавруд остава сред любимите на българина. Наблюденията му сочат че се поръчват и купуват познати марки на база придобит опит. Но се приемат и предложения за нови и непознати марки. Оценката на сомелиера за винената сцена е определено висока. „Младите хора ще продължават тази тенденция на добри постижения“, допълни експертът в края на дегустацията.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер