експорт > пазари


Със 17.4% е скочил стокообменът между България и Турция

Изнесли сме стоки за Турция в размер на 1,527 млрд. евро за третото тримесечие на 2017 г.

Над 3000 фирми с турско участие работят в България и има сериозен интерес от нови турски компании за инвестиции в страната ни, отбеляза посланика на Турция  у нас Н.Пр. д-р Хасан Улусой.

Стокообменът между България и Турция се е увеличил със 17.4% и достига близо 3 млрд. евро  само за  първите девет месеца на 2017 година.

Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов с посланика на Турция  у нас Н.Пр. д-р Хасан Улусой.

За периода януари-септември 2017 г. износът ни  за Турция е в размер на 1,527 млрд.евро,  което е 7.7% дял от общия износ  на страната и ръст от 12.5%, спрямо същия период на миналата година.

Министър Караниколов и посланик Улусой обсъдиха развитието на двустранните икономически взаимоотношения, като и двамата акцентираха върху възможностите за засилването им.

Над 3000 фирми с турско участие работят в България и има сериозен интерес от нови турски компании за инвестиции в страната ни, заяви посланик Улусой. По думите му предстоящото посещение на турския министър на икономиката в началото на февруари у нас, ще допринесе допълнително за активизирането на търговските отношения.

Министър Караниколов представи възможностите за инвестиции в индустриалните зони в страната ни. Икономическият министър посочи, че реализирането на проекта за индустриална зона в района на Кърджали ще засили интереса на потенциални турски инвеститори, заради благоприятната локация и допълнителните възможности по Закона за насърчаване на инвестициите.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер