политика > бизнес среда


Страната ни остава стабилна бизнес дестинация

Според проучване на бизнес средата в България, направено от Германо-българската индустриално-търговска камара, 59% от участниците оценяват настоящата икономическата обстановка у нас като задоволителна

Данните изнесе зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на откриването на изложението „Бултишад“, организирано от Българо-турската търговско-индустриална камара.

Страната ни остава стабилна бизнес дестинация, сочи проучване на бизнес средата в България, направено от Германо-българската индустриално-търговска камара.

90% от анкетираните фирми членове отговарят положително на въпроса дали биха инвестирали отново в България. 59% от участниците оценяват настоящата икономическата обстановка у нас като задоволителна.

Данните цитира заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на официално откриване на изложението „Бултишад“, организирано от Българо-турската търговско-индустриална камара (БТТИК).

Подобни факти дават и шведските компании, а според изследване подготвено от представители на Испанската търговска камара България е европейският магнит за испанските малки и средни предприятия. Корпоративният данък от 10% и квалифицираната работна ръка са посочени сред предимствата на страната ни.

„За нас е важно да се запознаем с мнението за бизнеса в България и на членовете на Българско-турската търговско-индустриална камара“, подчерта зам.-министър Борисов. Той изтъкна, че България работи активно за развитие на търговско-икономическите отношения със съседните страни, а Турция е един от водещите търговски партньори на страната.

„Двустранният стокообмен бележи ръст, като на годишна база надхвърля 3,5 млрд. евро. Надяваме се тази положителна тенденция да продължи и поради факта, че само за първите 9 месеца на 2017 г. търговията между двете страни е над 2,9 млрд.евро“, заяви още зам.-министър Борисов. По думите му потенциалът на двете икономики създава предпоставки за по-активно сътрудничество, както в областта на търговията, така и в областта на инвестициите и производственото коопериране.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер