експорт > международни изложения


Седмото издание на Балканският винен конкурс и фестивал стартира с нова визия

Регламентът също е променен - вината ще се оценяват по 100 – точковата система. Прибавя се още един медал: Double Gold.

„От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай — Interwine China“, казва Галина Нифору.

От 17 до 20 май, в  Гранд Хотел София ще се проведе седмото издание на Балканският винен конкурс и фестивал (BIWC). За тези седем години той се наложи като форум за отлични вина, престиж и популярност на вината от региона, неизменна и важна част от които са българските.

Всяка година интересът към събитието растeq както от страна международното жури, което и тази година е много силно (4 Masters of Wine и 1 Master sommelier), така и от страна на многобройните вносители, търговци, медии и винени любители.

От тази година регламентът на BIWC е променен -  вината ще се оценяват по 100 – точковата система (до момента оценяването беше извършвано по 20 – балната система). Прибавя се още един медал: Double Gold. Промяната в регламента е важна, защото повечето изби използват 100 - балната система като маркетингов инструмент и така с гордост ще могат да показват точките си.

От тази година се добавя още един медал - Double Gold.

От друга страна използването на новия медал Double Gold ще позволи на изключителните вина да блеснат и така ще улесни процеса за определяне на трофеите в отделните категории на конкурса.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия. “От доста време мислим за ребрандирането на Конкурса и съответно на всички негови атрибути  - сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи – сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Когато започнахме нещата стояха по друг начин. Сега се търсят по изчистени и опростени визии. Мисля, че сме на прав път. Засега отзвукът, както от България, така и от чужбина е много добър! От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай — http://www.interwine.org/en/, с която ще подпишем споразумение за реклама и промотиране на Балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018.“

Балканския винен фетстивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и от много други, които вече са заявили своя интерес – Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.

Очаквайте интересната съпътсваща програма на сайта на форума: www.balkanswine.eu
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер