експорт > пазари


Ръст от 40% бележи стокообменът ни със Сърбия

Българските инвестиции в западната ни съседка възлизат на 183 млн. евро

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев взе участие на българо-сръбски форум в Ниш.

Стокообменът между България и Сърбия възлиза на рекордните 1,075 млрд. евро, а ръстът, който се отчита през 2017 г. е 40%.

Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на българо-сръбски форум в Ниш.

„България заема водещи позиции по брой на компаниите, които оперират в Сърбия“, каза Александър Манолев. Според цитираните от него данни общият размер на българските инвестиции в Сърбия към края на 2017 г. е над 183 млн. евро.

По време на форума бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и създаване на смесени предприятия в областта на селското и горското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, енергетиката, строителството, телекомуникациите, транспортните услуги.

Българските производители имат голям експортен потенциал за Сърбия в областта на хранително-вкусовата промишленост, производството на електрически машини и апарати, битова техника, химически изделия, пластмаси, готово облекло, велосипеди, изделия от цветни метали и др.

В рамките на форума зам.-министър Манолев проведе и редица срещи с потенциални инвеститори и представи възможностите, които страната ни може да им предложи.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер