експорт > пазари


Китай наложи 179 % такса върху вноса на сорго от Америка

Азиатската държава е най-големият купувач на американски продукти от сорго

Неговият внос възлиза на 960 млн. долара.

Китай наложи 179 % такса за внос на американското сорго, като обвини американските земеделски производители за дъмпинг на своите пазари, съобщава CNN Money.

Разследване на Китайското министерство на търговията установило, че пратките са несправедливо субсидирани и вредят на китайските производители.

Соргото е зърно, което се използва за хранене на добитък и за производство на алкохол, който е много популярен сред китайците.

Китай е най-големият купувач на американски продукти от сорго. Неговият внос за реколтата през миналата година възлиза на около 960 млн. долара, според китайските митнически данни.

Това решение дава повод за разразяване на търговска война между Съединените щати и Китай. Напрежението се повиши рязко от началото на 2018 г., като и двете правителства обявиха плановете си да наложат тарифи върху основни стоки за внос.

През февруари т.г. Китай обяви, че ще разследва американския внос на сорго.

Министерството на търговията заяви, че решението му е предварително и че новите тарифи са временни. Властите ще обявят окончателно решение по казуса със  соргото на по-късен етап.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер