експорт > пазари


Катаржина Естейт вкара България в Топ 10 на света

Най-титолуваната българска изба в топ десет на световна класация с виното Encore Syrah

Syrah du Monde e признат за най-големия и престижен конкурс за оценка на вина от сорта сира в цял свят. Експертите от журито са емблема за професионализъм и най-точна преценка на качеството на вината сира.

Огромен успех за България отбеляза Encore Syrah на Катаржина Естейт на най-реномирания конкурс за сира в света - Syrah du Monde. Това признание виното получава за втора поредна година. Така България се нарежда сред най-добрите производители на вино в света, като доказва себе си като винена дестинация, която има претенциите да бъде важен фактор в световното производство на качествени вина.

Освен, че е класирано в топ десет на най-добрите сири в света, Encore Syrah 2012 получи и златен медал на изложението Syrah de Monde 2018. Тази година топ 10 се състои от 13 вина поради изключително близките резултати. Освен Encore Syrah 2012, сред най-добрите сири в света се класираха тези от Италия, Испания, Мексико, Австралия, Южна Африка, Франция, Гърция, Швейцария и Турция.

Syrah du Monde e признат за най-големия и престижен конкурс за оценка на вина от сорта сира в цял свят. Експертите от журито са емблема за професионализъм и най-точна преценка на качеството на вината сира. Тази година участваха 347 вина от сорта сира, от 24 страни.

Освен, че е класирано в топ десет на най-добрите сири в света, Encore Syrah 2012 получи и златен медал на изложението Syrah de Monde 2018.

Журито оценява вината по специални Международни стандарти и стриктно спазва Процедура за качество (Quality Assurance procedures). Дегустацията и оценката на вината продължава два дни.

Долината на Рона се смята за мястото, къде за първи път се е появил сорта сира, като впоследствие той се разпространява и в други региони във Франция, както и в света. Сортът сира притежава разнообразни характеристики, в зависимост от вида на тероара, в който се отглежда. Конкурсът Syrah du Monde дава прекрасна възможност вината от сорта сира да покажат най-добрите си качества във всичките си форми: червено, розе, пенливо, сухо или сладко.

Конкурсът съществува от 12 години и в неговото провеждане участва екип от топ винени специалисти, които имат повече от 15 годишен опит в организиране на международни винени конкурси. Всяка година конкурсът отличава най-добрите вина от целия свят, като мотото е: „Разнообразие, качество и високи стандарти“.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер