експорт > международни конкурси


Via Aristotelis Merlot 2016 на Винарна Орбелия спечели Gold Medal на Concours Mondial de Bruxelles 2018

Орбелия Мелнишки Бленд 2016, Мелник 55 2016, Сандански мискет и Орбелия Мелник Розе 2017 впечатлиха на 1st European Independent Winegrowers Trade Tasting в Лондон

„Това ни дава увереност и мотивация, че посоката, която сме избрали – а именно да акцентираме върху традиционните български сортове, е правилна“, коментират от винарната за exporter.bg.

Със Златен медал от Concours Mondial de Bruxelles 2018 беше отличено едно от най-новите вина на Винарна Орбелия - Via Aristotelis Merlot 2016.

Виното е отлежавало 12 месеца във френски бъчви, от 6 месеца е в бутилка и ще излезе на пазара тази есен.

Коментарът на винарната

„Щастливи сме, че успяхме да спечелим Златен медал от този престижен Международен конкурс. За нас това е голямо признание за работата и постоянството на целия ни екип. Есента ще пуснем на пазара и други интересни червени вина, така че изненадите тепърва предстоят“, коментират от винарната за exporter.bg.

Златният медалист

Via Aristotelis Merlot 2016 е изключително вино с много добър потенциал за стареене. Притежава наситен, красив рубинен цвят.

Със Златен медал от Concours Mondial de Bruxelles 2018 беше отличено едно от най-новите вина на Винарна Орбелия - Via Aristotelis Merlot 2016.

В аромата се долавя плодовия букет в нежно съчетание с деликатна барикова зрялост, с нотки на къпина, синя слива и шоколад. Тялото е плътно, обемно и хармонично, със сладки меки танини и динамичен баланс между пикантност, свежест и сладост.

Идеално се съчетава с патица, пуйка, червени меса, барбекю, сухи деликатеси и твърди сирена.

Първо участие на международно изложение

Миналия месец Винарна Орбелия осъществи първото си участие на международно изложение. Това се случи на 16 май, в Лондон, където се проведе 1st European Independent Winegrowers Trade Tasting.

От българска страна събитието беше организирано само за членове на Българската асоциация на независимите лозари и винари (БАНЛВ). В него се представиха 15 изложители, сред които бе и Винарна Орбелия.

„Щастливи сме, че нашите вина се харесаха и на международната публика. Най-голям интерес предизвикаха вината ни от местни сортове – Орбелия Мелнишки Бленд 2016, Мелник 55 2016, Сандански мискет и Орбелия Мелник Розе 2017.

Освен с високо качество, вината на винарна Орбелия се отличават с изключителен дизайн на етикетите.

"Това ни дава увереност и мотивация, че посоката, която сме избрали – а именно да акцентираме върху традиционните български сортове, е правилна“, казаха за exporter.bg от винарната.

Винарната

Орбелия е семейна винарна, създадена през 2013 година от Костадин Чорбаджийски и неговото семейство. Разположена е в един от най-благоприятните райони за винопроизводство в България - Долината на Струма, в подножието на планината Беласица, в с. Коларово, Петрич.

Разполага с над 120 декара собствени лозови масиви, от които прави висококачествни вина, с акцент върху местните сортове.

Винарна Орбелия предлага отлични условия за винен туризъм като организира винени турове и дегустации за индувидуални посетители и групи, след предварителна резервация. Повече информация можете да получите от сайта на избата: www.orbeliawinery.bg
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер