експорт > пазари


Интермодалната връзка на Гопет Транс между Румъния и Полша дава голям шанс за българския експортен бизнес

Компанията организира нов интермодален сервиз  от Орадеа - Румъния  до Лодз в Полша

"Нашият нов интермодален влак осъществява транспортна връзка между два от големите и силни пазари за производство, консумация и обмен на стоки  в Европа – Полша и Румъния", коментират от компанията специално за exporter.bg.

Гопет Транс ЕООД организира интермодален влак от Румъния за Полша, който дава голям шанс за българския експортен бизнес.   

"Проектът се реализира от всеотдаен екип, приел предизвикателството влакът да премине за 36 часа през силно планински район и да пресече 4 граници, а именно тези на Румъния, Унгария, Словакия, Чехия и Полша. Жп трасето е с дължина 1 000 км с комбинирано захранване – дизелово и електрическо. Част от жп трасето е в границите на Шенген, което ще облекчи пропусквателния режим. Изборът на терминали е съобразен с тяхната натовареност и гъвкавост, което определи те да бъдат Орадеа за Румъния и Лодз за Полша", съобщиха от компанията първо и специално за exporter.bg.

Какви перспективи за развитие предоставя този нов  интермодален сервиз?

От компанията отговарят следното: "Нашият нов интермодален влак осъществява транспортна връзка между два от големите и силни пазари за производство, консумация и обмен на стоки  в Европа – Полша и Румъния.

Влакът преминава за 36 часа през силно планински район и пресича 4 граници - на Румъния, Унгария, Словакия, Чехия и Полша.

Освен това местоположението на терминалите позволява връзки със Скандинавия през Гдиня и Гданск и България през Русе и Стара Загора.

"Стартираме с един влак седмично в посока, но планираме през септември да са два, а до края на годината с по 40 единици  композиция“, обещават от Гопет Транс ЕООД. Освен това предлагат следния комбиниран транспорт:

- 1 интермодален влак седмично в посока от 30 товарни единици
- Темринали: Oradea (Румъния) <> Spedcont, Lodz (Полша)
- Всяка сряда тръгва от Oradea и всеки петък от Lodz
- Товарна единица 45 футов контейнер (45HC Pallet Wide)
- Доставки до краен адрес

„На разположение сме за допълнителна информация, която може да помогне за осъществяване на общ проект", казват от компанията за exporter.bg.

Малко история

Преди 4 години, компанията носител на Голямата награда на exporter.bg “Експортьор на годината”, за първи път стартира от България  интермодален влак, за което exporter.bg първи написа.

Блок - влакът се движи ежеседмично, като използва терминалите на Източно пристанище Русе в България и Rail Port Arad в Румъния.

Тогава, в интервю за exporter.bg, консултантът по мениджмънт на Гопет Транс ЕООД Петър Петров каза, че голямата цел пред тях е да станат значима европейска компания в сферата на транспортните и логистичните решения. И че появата на първият интермодален блок - влак от България е важна стъпка в тази посока.

Със стартирането на интермодален блок - влак между Румъния и Полша компанията направи още една голяма крачка в своето развитие и значимо присъствие на европейския пазар.

Димитър Дженев
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер