експорт > пазари


Италия е втори търговско - икономически партньор на България за изминалата година

Зам.-министър Лъчезар Борисов: Четири милиарда и половина евро е стокообменът между България и Италия през 2017 година

„Предвиждаме икономическият растеж през тази година да достигне 4%, както и 10% реален ръст на инвестициите през 2018 година“, прогнозира заместник-икономическият ни министър.

Четири милиарда и половина евро е стокообменът между България и Италия през 2017 година, което прави италианската държава втори търговско-икономически партньор на страната ни за изминалата година. Това е заявил заместник - министърът на икономиката Лъчезар Борисов в речта си при представяне на Бизнес гайд за страната ни, изготвен от Конфиндустрия България, съобщават от икономическото министерство. На събитието за представяне на справочника, който да подпомогне италианските инвеститори да се запознаят с икономическата обстановка в България, са присъствали още посланика на Италия Н.Пр. Стефано Балди, председателят на Конфиндустрия България Мария Луиза Мерони, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, както  и предприемачи от различни сектори.

Икономическият заместник-министър изтъкнал още, че Италианската страна е на 4-то място в класацията на водещите инвеститори у нас за последните 20 години. По думите му според анкети на други чуждестранни търговски камари 90% от инвеститорите стъпили вече в България биха реинвестирали в страната ни, което е доказателство за подобряване на бизнес климата. „Предвиждаме икономическият растеж през тази година да достигне 4%, както и  10% реален ръст на инвестициите през 2018 година“, подчертал Борисов.

Мария Луиза Мерони посочила, че изданието може да послужи на всеки един предприемач, който ще инвестира в България да получи повече информация. По думите й Бизнес гайдът ще бъде като  наръчник за инвеститорите които искат да развиват дейност тук, като представя икономическите, финансовите и инвестиционните възможности в страната.

За Конфиндустрия България

Конфиндустрия България е сдружение на италианското предприемачество в България, което оперира от над 15 години в страната ни. Сдружението организира бизнес форуми, технически семинари и събития касаещи основните теми, представляващи интерес за нейните членове. Конфиндустрия България съдейства на фирмите, които работят в страната, поддържайки връзките с българската индустриална и търговска реалност, ориентирайки и подкрепяйки ги в техните стратегически бизнес решения. Сдружението обединява и представлява над 320 фирми инвестирали в България включващи инвеститори като UniCredit, Generali, Italcementi, Edison, както и множество средни и малки фирми, решили да инвестират в страната ни.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер