Банер

за ценители > винен бизнес


Новите лица на New Bloom Winery

Серията Face-to-Face (F2F) включва две нови попълнения – бяло и розе

Розе от Каберне Совиньон и Марселан и бяло вино от Совиньон блан, и двете реколти 2017, отразяват различната линия, която следва винарната в последните години - да прави вина с подчертаване на плодовия характер, съзвучен с барикова зрялост.


Шест години след първата реколта на високия клас вина Face-to-Face (F2F) на New Bloom Winery, екипът на избата предлага две нови попълнения в серията: розе от Каберне Совиньон и Марселан и бяло вино от Совиньон блан, и двете реколти 2017.

Ако досега уайнмейкърите бяха заложили на по-отлежалите вина Face-to-face (F2F) – Шардоне, чист Дорнфелдер и един купаж от Каберне Совиньон, Сира и Регент - и трите с контакт с френски дъбови бъчви, новото розе и Совиньон бланът залагат на плодовост.

Те отразяват и различната линия, която следва винарната в последните години - да прави вина с подчертаване на плодовия характер, съзвучен с барикова зрялост. В основата на концепцията стои главният енолог и идеен двигател на New Bloom Winery Владимир Влъчков.

Конкретно за двете вина от избата е направена селекция на собствените лозови масиви (близо 6000 дка), за да откроят тези от тях с най-добър потенциал.

Розето от серията F2F грабна Златен ритон на тазгодишната Винария и бе определено за най-доброто розе нова реколта. На Concours Mondial de Bruxelles има сребро.

Така са селектирани парцелите, които разкриват най-добре сортовата особеност. Затова не е случаен фактът, че двете нови вина са включени в най-високия клас на винарната, а именно винения бранд Face-to-Face (F2F) и се произвеждат в лимитиран брой бутилки.

Стилът на розето е в светлината на класиката в жанра - нежен розов нюанс, елегантен вкус и екзотичен дъх, специално за познавачите и ценителите на hаut de gamme (високото качество).

F2F Совиньон блан 2017 показва впечатляваща хармония на вкуса и изява на ароматния профил на сорта с нюансите на маракуя, киви, свежа зеленина, лайм. Виното отразява високия потенциал на тероара в селектираните парцели около Правище на този толкова популярен сорт, така модерен и в България. А да се постигне златното сечение между ключовите белези на сорта, наистина е предизвикателство.

F2F Совиньон блан 2017 показва впечатляваща хармония на вкуса и изява на ароматния профил на сорта с нюансите на маракуя, киви, свежа зеленина, лайм. Виното отразява високия потенциал на тероара в селектираните парцели около Правище на този толкова популярен сорт, така модерен и в България.

Face-to-Face или „лице-в-лице” - това е най-ефективният начин на комуникация между хората и точно тук е скритото послание на виното – затова и етикетите на бутилките отново следват тази посока – две стилизирани лица, обърнати едно към друго.

Совиньон бланът F2F се нареди сред най-добрите в света на конкурса Los Angeles International Wine Competition 2018. То получи най-високата възможна оценка – Best of Class. С този приз бяха удостоени само 5 вина от целия свят, от сорта Совиньон блан. На Vinalies Internationales 2018 F2F Совиньон блан спечели сребърен медал.

Розето в серията грабна Златен ритон на тазгодишната Винария и бе определено за най-доброто розе нова реколта. На Concours Mondial de Bruxelles има сребро. На Mundus Vini 2018 двете нови вина F2F са със сребърни отличия.

New Bloom Winery спечели приза „Изба на годината 2017“ в едноименния конкурс, организиран от exporter.bg.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер