експорт > пазари


Стокообменът на България с Германия надхвърли рекордните 7 млрд. евро годишно

„България доказа през годините, че може да бъде остров на финансова и макроикономическа стабилност, достатъчно гъвкав в решаването на поставените от инвеститорите проблеми“, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов

Това се случи по време на прием „25 години германска икономика в България“.

Двустранният стокообмен между България и Германия достигна рекордни стойности и надхвърли 7 млрд. евро годишно, което е индикатор, че германските инвеститори виждат в страната ни надежден и стабилен икономически партньор.

Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на официалния прием „25 години германска икономика в България“, организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Той благодари на Германо-българската индустриално-търговска камара за отправната точка, която Министерството на икономиката получава от тях по посока на препоръките, идващи от инвеститорите, техните изисквания, впечатления и очаквани резултати.

По думите му доказателство, че двете страни си партнират успешно и се чувстват удовлетворени от бизнес средата в България, е и привличането на няколко големи компании в рамките на тази година, като една от най-мащабните ще бъде оповестена следващата седмица, за реализирането на която са работили основно Министерството на икономиката, Министерството на здравеопазването и целият парламент.

От своя страна Хелге Толкосдорф, ръководител на реферат във Федералното министерство на икономиката и енергетиката, поздрави Министерството на икономиката за отличната работа по привличането на стратегически германски инвеститори и за преодоляването на пречките, довели до избора на България за инвестиционна дестинация.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер